Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Számok tükrében az idei Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye

Számok tükrében az idei Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye

Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció
Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció

A kilátogatók 1 WRC-t, 14 R5-öst és 72 Ladát láthatnak, 42 hölgy méretteti meg magát.

Mivel közeledik az év vége, így az autósport szerelmeseinek figyelme az immár 24. alkalommal megrendezésre kerülő Szilveszter Rallye felé fordul, melyet a szokott időben és helyszínen, december 27-től 29-ig a Hungaroringen rendeznek meg. Ahogy eddig minden évben, így most is lesz több olyan újdonság, ami még inkább nézőcsalogató lesz az év utolsó napjaiban.

Maga a verseny 28-án és 29-én a Hungaroring belső területén, illetve a közvetlen környékén lesz megtartva, és akárcsak tavaly, idén is tartják magukat a rendeletben előírt 9.00 és 18.00 közötti idősávhoz. A technikai átvételek és a pályabejárások 27-én lesznek, míg verseny december 28-án egy 8,1 és egy 11,1 kilométeres szakasszal indul, Míg 29-én szintén lesz egy 8,1 és egy 11,1 kilométeres szakasz, amihez két 7,3 kilométeres szakasz adódik hozzá. 2022-es Szilveszter Rallye össztávja 56 km lesz.

„Összesen nyolc ország – magyar, szlovák, cseh, osztrák, német, román, szlovén és lengyel – 227 versenyzője áll majd rajthoz a leadott nevezési lista alapján. Külön öröm a számunkra hogy negyvenkét hölgy is megméretteti magát a Szilveszter Rallye-n.” – mondta el Füredi András, a verseny főszervezője.

Miután megrendezik az idei Szilveszter Rallye-n a regularity kategória, azaz a veterán, illetve a veteránkorú autók átlagtartó viadalát, így az eddigieknél sokkal nagyobb létszámban állnak rajthoz a korosabb járművek: 23 darab Oldtimer, 13 darab Youngtimer vetélkedik majd egymással az óévbúcsúztatón. Itt a licenccel rendelkezők a teljes versenytávot teljesíthetik majd, míg az amatőrök csak a belső pályán és egy napon mérettetnek meg.

„Komoly versenyautókban sem lesz hiány, hiszen egy WRC, valamint tizennégy R5-ös is ott lesz a rajtnál. Sőt, nálunk debütál a Skoda legújabb versenygépe, a Fabia RS Rallye2. Természetesen ismét a közönségkedvencből, a Ladából lesz a legtöbb a mezőnyben az elmúlt évekhez hasonlóan, szám szerint hetvenkettő, de a Trabantból is hasít majd jónéhány” – árulta el a verseny főszervezője.

A média részéről is hatalmas az érdeklődés, összesen 101 magyar és külföldi újságírónak, fotósnak, videósnak fogadták el az akkreditációját az eseményre. Az idei évben a 12 éven aluliak ingyenesen látogathatják a rendezvényt. Aki online, elővételben veszi meg a jegyét, az 3.500, aki a helyszínen, az 4.000 forintot kell, hogy fizessen a belépőért.

Idén nem lesz élő közvetítés a 24. Fenstherm Kontakt Szilveszter Rallye-ról, így aki élvezni szeretné az óévbúcsúztató minden pillanatát, az jöjjön ki a Hungaroringre. A meteorológiai előrejelzések szerint az időjárásra nem lehet majd panasz.