Skip to content
Főoldal / Interjúk / Szakonyi Gáborral beszélgettem…

Szakonyi Gáborral beszélgettem…

P1180475 Szakonyi Gáborral beszélgettem  a 2012-es évadáról

– Az autóról mondanál valamit?

Teljesen széria autó, egyes versenyeken, ahol általános szabályok vannak, 1-2 merevítés van benne. Gumiabroncsok tekintetében sem tekinthető Gr. „A”-s autónak.

_MG_3590

 

– Mi történt veled 2012-ben?

Technikai problémák?

Cserben hagyott a váltó, igaz nem verseny közben, de azt cserélni kellett. Most 170-ezer km, és 36 verseny van benne, de ez volt az első fő alkatrész, amit cserélni kellett. Voltak év közben általánosan kopó alkatrész cserék mint például a fékbetétek. Külön másért nem kellett a kocsihoz nyúlni. Ennek tekintetében jó volt ez az év, összességében nem szólhatok semmi rosszat az autóra.

Jövő évet pedig majd meglátjuk, hisz technikai sportról beszélünk, bármikor bármi történhet.

Versenyek hangulata?

Mindenkit érdekel az eredménye, aki azt mondja nem, az hazudik. De aki meglátja ennek a szabadidős tevékenységnek a másik velejáróját, a sztorizásokat, számolgatásokat egymás közt, vagy amikor a kategória társadnak segítesz éppen szerelni, képeket, videókat vadászni a megforgásáról, az mindennél többet ér. Remélem értitek mit akarok mondani? Idén ebből is sokat kaptam, köszönet érte az érintetteknek.

Aki ismer engem, tudja rólam, hogy bármi sérelem ér akár engem, akár másokat azt nem hagyom szó nélkül. Ez sok embernek nem tetszik. A „kisebb”-nek nevezett problémák elkedvetlenítik az embert. Úgy gondolom, aki jól akarja érezni magát, előbb utóbb túl tudja magát ezeken tenni. Jó lenne, ha a rendezők nem maguknak, ismerőseiknek rendeznék a versenyt, hanem mindenkinek. Minden részletre oda figyelnének, mert ez nagyon nagy felelősség. Nem játék sem a biztonság, sem pedig az, ha nagyot tévednek, és ezzel tönkreteszik pár ember hétvégéjét. Tudomásul kell venni, hogy aki befizeti a nevezési díjat, jogosan vár el cserébe korrektséget, egyenességet, pontosságot, következetességet. Részrehajlás nélkül, objektívan.

– 2012-es versenyeid összefoglalása!

15 versenyen indultam, túlnyomó része: Bakonyszentlászló és DSZK szlalom volt.

Dszk szlalom, ami egy jó kezdeményezés volt ebben az évben. Aki összefogta; Hegyi Laci, jól szervezte össze a rendezvényeket.  Még nem biztos a jövője a sorozatnak, mert nem tudja ki hogyan fog hozzá állni, a többi rendezők, és a kedves MNASZ.

Jó kis versenyeken voltam ezeken kívül is. Móri verseny jó volt, de nem kedvezett az autómnak. Kicsit rallysprintes feelingje volt, például a beíróban szó szerint füstöltek a féktárcsái a kocsinak. Nagy sebességekről fékeztünk folyamatosan. Bukócső nélkül kicsit rizikósabb volt ez a történet.

Összességében, ha idén is sikerül megismételni a tavalyi évadot, akkor én már nagyon örülni fogok.

– Milyen dobogós helyezéseket értél el és hol?

Bakonyszentlászlói bajnokságot sikerült megnyernem.

Négy első és egy második hellyel.

DSZK-ban az én kategóriámban sajnos hárman indultunk egész évben. Két első, négy második hellyel második helyen végeztem a bajnokságban.

Móron kategória második helyezést értem el, egyik kedvenc állandó riválisom, Bognár Gergő mögött.

Veszprémi szlalom versenyeken egy első, egy harmadik, és egy negyedik helyet értem el.

P1200962

– Utcai autóval, jó felkészítéssel érted el a helyezéseket?

Az utcai stimmel, de a jól felkészített az nem. Nagyon nem kellett hozzányúlni az autóhoz, de át van nézve mindig. Bár nekem nincs nagy hozzá értésem a technikához, nem is sok problémával találkoztam, de édesapám szakmája szerelő, sokat segít a karbantartásnál is.

_MG_3588

– Segítőid?

Családom, akik úgy szervezik a programjukat, hogy ott tudjak lenni! Édesapám egyszemélyes szerviz csapat, húgom többször segített J1-ből eltalálni a pályán az első körökben. Édesanyám a szurkolótábor vezére, és a büféfelelős.

Sok-sok ismerősöm, barátom, akiket a versenyeken ismerhettem meg, és sokáig sorolhatnám őket.

– Tárgyi dolgokkal segítettek?

Gazdag Judit: felnivel és slick gumival, ami nagy élményt nyújtott!

Serdült József: versenyképes abroncsok. www.gumimester.hu

Hegyi László: használt versenyképes abroncsok.

Váltó cserét Takács Péternek köszönhetem, (alias: „Köpci”) aki rögtön kerítettet nekem egy váltót és jó áron be is szerelte nekem. Többször tanáccsal, tippel lát el ő is.

– A 2012 évet jónak értékeled?

Igen, összességében jónak értékelem.

– Idénre még sikeresebb évet kívánok neked!

Köszönöm a beszélgetést, mindenkinek jó szezont, de még inkább: jó egészséget kívánok!