Skip to content
Főoldal / Rallycross / Szabó Krisztián a rallycross világbajnokságon folytatja

Szabó Krisztián a rallycross világbajnokságon folytatja

Fotó: fiaworldrallycross.com

A teljes szezonban indul az EKS csapattal.

Szabó Krisztián 2016-ban és 2017-ben Európa-bajnok lett a S1600 kategóriában. A tavalyi évben lépett feljebb a Supercar kategóriába, akkor már az EKS csapattal. Debütáló versenyén Franciaországban második lett és Lettországban is döntős volt.

Az EKS csapat tavaly második lett a gyártók bajnokságában. 2016-ban a csapat névadója, Mattias Ekström megnyerte az egyéni világbajnokságot, valamint a csapat is világbajnok lett. Szabó Krisztián a csapat 2018-as fejlesztésű gyári Audi S1 Quattro Supercarját fogja vezetni a teljes szezonban.

Fotó: fiaworldrallycross.com

„Karrierem kezdete óta, arról álmodtam, hogy egyszer a világbajnokságon versenyezhessek. Mattias Ekström tavaly bejelentette, hogy felfüggeszti a versenyzését az idei évre, így több ideje lesz az EKS Sport csapatot irányítani.”-kezdte a 26 éves magyar versenyző.

„2019. teljesen más lesz, sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a bajnokság. Mindenkinek van esélye a végső győzelemre, köztük nekem is. Mögöttem áll a mezőny egyik legjobb csapata és autója. Megvan a megfelelő hátterem egy világbajnoki címet nyert csapattal és Mattias szakmai támogatását is élvezem, ami miatt optimista vagyok.”

„A legtöbb pályát ismerem, ugyanakkor Abu Dhabi és Spa újdonság lesz a számomra is. Már nagyon várom, hogy teljesítsem a legendás Eau Rouge-t. Izgatottan várom a kanadai és a dél-afrikai futamokat, mert az elmúlt pár évben nem jártam Európán kívül. Az idei szezon most vagy soha lesz részemről, hiszen az első szezonomat kezdem a világbajnokságon, minél több dobogós helyben és akár egy világbajnoki címben reménykedve.”-zárta gondolatait Krisztián.