Skip to content
Főoldal / ERC / Rally Hungary 2023 nevezési lista

Rally Hungary 2023 nevezési lista

Csomós

Hét ERC futamgyőztest vonultat fel a 36 fős ERC mezőny Nyíregyházán.

Yoann Bonato, Efrén Llarena, Miko Marczyk, Mads Ostberg, Mārtiṇs Sesks és Turán Frigyes is felállhatott az ERC dobogójának legfelső fokára, és szerepel a 36 autóból álló ERC nevezési listán. Várhatóan olyan pilóták is harcba szállnak a dicsőségért, mint a magyar bajnok Vincze Ferenc, a francia Mathieu Franceschi, a cseh Erik Cais és Filip Mares, valamint a hazai hős Csomós Miklós, aki a múlt hónapban a Barum Rallyn szerezte meg az áttörést jelentő első ERC dobogóját.

A Motorsport Ireland Rally Academy versenyzője, Josh McErlean már rendelkezik korábbi Rally Hungary tapasztalattal, akárcsak a helyi ász, a háromszoros magyar bajnok Hadik András. László Martin a múlt hétvégén Szlovéniában lezajlott Rally Nova Gorica-n, az FIA European Rally Trophy versenyén aratott győzelme után áll rajthoz az ERC hazai fordulóján.

Roberto Daprà, Norberto Maior és Ola Nore a Junior ERC bajnoki címért száll harcba. Daprà és Maior egy Peugeot 208 Rally4-gyel, míg Nore egy Renault Clio Rally4-gyel indul.

Herczig Patrik visszatér a Junior ERC-be, honfitársa, Hangodi Bendegúz az ERC4-ben lesz érdekelt, míg Magyarország egyik legsikeresebb autóversenyzője, Michelisz Norbert, a 2019-es WTCR – FIA Túraautó Világkupa győztese rallys bemutatkozójára készül. Max McRae is indul Nyíregyházán.

Miden információ az október 6-8. közötti versenyről ITT.

IV. Rally Hungary 2023 nevezési lista