Skip to content
Főoldal / Rallycross / Paddon a GRC Europe-ban folytatja

Paddon a GRC Europe-ban folytatja

Fotó: Red Bull

Teljes szezont teljesít az új sorozatban, így Nyirádon is láthatjuk.

Hayden Paddon 2007-ben indult először a rally világbajnokságon. 2011-ben megnyerte a PCWRC-t, majd WRC-vel folytatta pályafutását. 2016-ban megnyerte az Argentin Rallyt, amivel az első Új-Zélandi lett, aki futamot nyert a rally világbajnokságon. 2019-re a Hyundai csak egy WRC futamot, a Finn Rallyt ajánlotta fel számára, ezt ő nem fogadta el. Paddon továbbra is maradt a Hyundai gyári versenyzője, az ő versenyzőjükként indul idén a GRC Europe-ban egy Pantera RX6-al, ami Hyundai i30 kasztnit kap majd.

„Már régóta rallyzom, így a rallycross nem lesz teljesen új számomra, de meg kell majd szoknom, hogy mások is lesznek mellettem a pályán. A GRC Europe nagy kihívás lesz, már alig várom, hogy részt vegyek benne és próbálok majd versenyképes lenni.”-mondta a 31 éves versenyző.

„Boldog vagyok, hogy Hayden csatlakozik a bajnoksághoz. Mindig is az egyik kedvenc rally versenyzőm volt, az egyedi stílusa miatt. Izgalmas lesz őt nézni, biztos vagyok benne, hogy a rajongók imádni fogják.” -mondta a GRC Europe-ot tető alá hozó, Max J. Pucher.

A GRC Europe június végén a franciaországi Dreuxban kezdődik, a magyar fordulót október 5-6. között rendezik Nyirádon.

A GRC Europe eddig bejelentett versenyzői: Hayden Paddon, Alex Wurz, Kevin Hansen, Timmy Hansen, Toomas Heikkinen és Reinhard Sampl.