Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Musti-Zanet, Cairoli-Mori, Pedersoli-Adamo a Rallylegend 2023 győztesei

Musti-Zanet, Cairoli-Mori, Pedersoli-Adamo a Rallylegend 2023 győztesei

Rallylegend 2023
Fotó: Rallylegend

Egy Porsche 911 RS-sel, egy A csoportos Subaru Imprezaval és egy Citroen C3 WRC Plus-szal nyerték a Historic, Classic és WRC kategóriákat.

A Historic kategóriában az új olasz Rally Auto Storiche 2° Raggruppamento bajnok Matteo Musti domináns győzelmet aratott Marsha Zanet navigátorával egy Porsche 911 RS volánja mögött. A Rallylegenden harmadik kategóriagyőzelmét hajszolta Simone Brusori Salvatore Tridicivel az oldalán. Végül a második hellyel kellett beérniük. A harmadik helyen egy San Marinó-i legénység végzett: Stefano Rosati és Salvatore Tontini egy Talbot Lotus fedélzetén.

A Classic mezőnyben egyértelmű győzelmet aratott a kilencszeres motokrossz világbajnok Tony Cairoli, aki Eleonora Mori, egy nagyon tehetséges navigátorral párosulva rögtön jól érezte magát Colin McRae Subaru Impreza 555-ben. Cairoli második részvételénél és második célba érkezésénél tart a Rallylegend-en. Cairoli mögött egy pár dél-amerikai bajnok végzett, mindketten a PWRC első számú főszereplői között voltak néhány évvel ezelőtt. Az argentin Marcos Ligato, aki debütált a Rallylegend-en, Ruben Garcia-val a jobb 1-ben megelőzte az uruguayi Gustavo Trelles-Jorge Del Buono kettőst.

A „WRC” kategóriában Luca Pedersoli, többszörös olasz bajnok különböző olasz szériákban, és Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport korábbi csapatfőnöke voltak a mezőny „urai”, egy Citroen C3 WRC Plus fedélzetén. Második helyen a svájci bajnok Sebastien Carron végzett Romain Lambiel-el, egy Skoda Fabia R5 fedélzetén, akik „legendás” kinézetet adtak a nemrégiben bemutatott Skoda Fabia R5-ösüknek azzal, hogy Martini Racing stílusú festésbe öltöztették azt. A dobogót egy másik svájci legénység zárja, a Mirko Puricelli és Nicola Medici alkotta csapat, Citroen DS3 WRC-vel.

Nyilatkozatok

Miki Biasiont még mindig meglepte a Rallylegend: „Minden eddiginél nagyobb és intenzívebb ölelés a közönség részéről. Minden évben csodálatos számomra elmerülni ennyi rajongó szeretetében, érzékelni, hogy a múltbéli versenyzőink teljesítménye még mindig sokak emlékezetébe vésődött. Ennek a négy napnak a végére fáradtan, de nagyon boldogan térek haza.”

Dani Sordo az első Rallylegendje után: „Mindig is sokat hallottam a Rallylegendről, de azt kell mondanom, hogy ezzel a fantasztikus eseménnyel kapcsolatba kerülve minden képzeletet felülmúlt. Gyönyörű, olyan hangulat, ami csak itt található. Szeretnék visszajönni, végigautózni a versenyt, négy napon át szórakoztatni a rajongókat és jól érezni magam.”

Juha Kankkunen egy másik legenda, aki soha nem hagyja ki a Rallylegendet: „Már évek óta jelen vagyok a Rallylegend-en. Idővel részt vettem a ralin, bemutatót tartottam a Legendák csillagai között, és idén ünnepeltek a negyedik és egyben utolsó világbajnoki címem 30. évfordulója alkalmából. Most itt lenni számomra olyan, mintha a családban lennék, sok rajongóval, akik emlékeznek rám”.

Renè Arnoux, Forma-1-es versenyző, aki a Rallylegendnél „landolt”: „Ez a második Rallylegendem. Tavaly elvarázsolt minden, ami itt történik, idén pedig segítettem elhozni ide néhány ritka darabot a Renault múzeumból. Nagyon tetszik a légkör és a szenvedély, ami itt érezhető, egyedülálló!”.

Paolo Valli és Vito Piarulli, a Rallylegend szervezői: „Évről évre a Rallylegend még mindig meglep minket is! Idén is sikerült egy eredeti tartalommal rendelkező Rallylegend kiadást bemutatnunk, amely nyilvánvalóan sok rajongó kívánságának felelt meg. Nem könnyű, de egész évben keményen dolgozunk, és az eredmények megvigasztalnak minket. Most már rögtön nekilátunk a jövő évi munkának.”

Írta: Szabó Tamás