Skip to content
Főoldal / Gokart / Molnár Martin: Kemény hétvége

Molnár Martin: Kemény hétvége

Molnár Martin WSK Adria

Nagyon jól sikerült Molnár Martinnak a WSK Open Cup első fordulója az olaszországi Lonatóban, ahol megnyerte csoportjában az időmérőt és a selejtezők során két futamgyőzelmet is szerzett.

Joggal reménykedhetett, hogy a sorozat második és egyben záró futamán, Adrián is jól szerepel. 

Az időmérőn a gyors körében feltartották, így csoportjában ezúttal a 14. helyen végzett. A Révész Racing versenyzője minden előfutamában szépen jött előre, majd az elődöntőben egy újabb előzés közben kiütötték, pedig már éppen 12. helyen tartott. Elgörbült a gokart hátsó tengelye, és ezért a verseny feladására kényszerült. 

„Kemény hétvége volt tényleg – ismerte el Martin. – Az időmérőn nem volt meg a jó helyezésem, mert a gyors körömben feltartottak, így a futamomban 14. lettem. 

Az előfutamokon jó volt a tempóm, mindegyikben sikerült pozíciókat javítanom és végül az összesített 32. helyen jutottam az elődöntőbe. Bizakodó voltam vasárnap reggel, hiszen a warm-up csoportomban a negyedik időt futottam. 

Az elődöntőben a 16. helyről rajtoltam és a 12.-re jöttem fel, amikor az egyik ellenfelem kiütött a pályáról. Egyikünk sem tudta folytatni a versenyt, pedig biztos döntőbe jutó helyen álltunk. 

Sajnálom, hogy ezúttal nem tudtam megmérkőzni a döntőben és hogy nem tudtam növelni a két héttel ezelőtt szerzett pontjaimat. A gokart sportban vannak ilyen nehéz hétvégék is. A következő biztosan jobb lesz.“

Molnár Martin, Révész Racing, OKJ eredmények

WSK Open Cup, 2. futam, Adria (Olaszország), 2021. október 1-3.

Résztvevők: 68
Időmérő futam: 14.
Időmérő összesített: 40.
CD előfutam: 14. -> 11.
DF előfutam: 13. -> 12.
AD előfutam: 14. -> 12.
DE előfutam: 13. ->7.
BD előfutam: 14. -> 13.
Előfutamok összesített: 32.
warm-up (páros): 4.
B Elődöntő: 16. -> 33. (kiesett)

WSK Open Cup bajnokság: 21. helyezés, 18 pont