Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Magyar győzelemmel kezdődött a Mitropa Kupa

Magyar győzelemmel kezdődött a Mitropa Kupa

Velenje 2021

A szlovéniai 36. AMTK Rally Velenje összefoglalója.

A német Dominik Dinkel győzelmével zárult Szlovéniában a 36. AMTK Rally Velenje. A hazai pályán versenyző Ruk Turk egy percél nagyobb hátránnyal lett második. Mindössze 2,2 másodperccel maradt le a második helyről a Kiss Ferenc-ifj. Kiss Ferenc kettős. Az abszolút harmadik hely mellett ez a Mitropa Kupa győzelmet is jelentette számukra. A Mitropában 2 perc 46 másodperccel voltak jobbak a második Lukas Dunnernél. Raffael Sulzinger lett a harmadik.

A Mitropa Kupa 11. helyén végzett ifj. Merencsics Árpád Kondella-Fülöp Edina navigálásával, őket ifj. Kanyik Antal és Nyirfás Julianna követte. Juhász Csaba a Mitropa 18. helyére hozta be a Cliot az oldalán Bencs Gáborral. Mögöttük végzett a Kondella Péter-Szilassy Arnold egység. A 21. helyen finiselt a Kovács Zsolt-Csák Alex duó.

Az abszolút hetedik és a Mitropa Club bajnokság első helyén zárt Gyarmati Ariel és Kocsis György. Tajmel Tibor és Horváth Tibor a Mitropa Club bajnokság második helyére hozta be a BMW-t. Itt lett hetedik a Páhi Csaba-Rezgő Erik duó. A 11-12. helyet is magyar egységek szerezték meg, a Schuck János-Gonda Dániel és Gyuriczky Zsolt-Böröczi Levente párosok révén.

A Mitropa Historicban az utolsó gyorson fordított Wirtmann Ferenc és Kerekes József. Közel másfél perccel autóztak jobb időt az utolsó szakaszon az olasz Rino Muradore-nál, így a fél perces hátrányukból 50 másodperces előny lett. Mésziati és Paukovics Lilla a negyedik lett.

Nem látta meg a célt a 36. AMTK Rally Velenjen a magyarok közül a Szilágyi János-Váradi Alexandra, a Németh Gergely-Kuti Péter és Balogh Sándor-Taskó Attila párosok.

A Mitropa Kupa júniusban a Mecsek Rallyeval folytatódik.

A 36. AMTK Rally Velenje eredménye ITT megtekinthető.