Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Lavanttal Rallye: Wagner a versenyt, Klausz a Mitropát nyerte

Lavanttal Rallye: Wagner a versenyt, Klausz a Mitropát nyerte

Klausz Kristóf Lavanttal Rallye
Fotó: Dominik Autengruber

Az Osztrák Rally Bajnokság és a Mitropa Kupa második versenyének összefoglalója.

Hétvégén a Lavanttal Rallyeval folytatódott a Mitropa Kupa, mely az Osztrák Rally Bajnokság második állomása is volt. Pénteken még a Hermann Neubauer-Ursula Mayrhofer kettős állt az élen, szombaton azonban mind a hét gyorsaságit megnyerte a Simon Wagner-Gerald Winter duó. Ezzel 23,3 másodperces előnnyel ők nyerték az idei Lavanttal Rallyet.

Legjobb magyarként az abszolút harmadik és a Mitropa Kupa első helyén végzett Klausz Kristóf és Csányi Botond. A győri versenyző ezzel két futam után veretlen a bajnokságban. Mitropában az Armin Kremer-Timo Gottschalk egység lett a második megelőzve Albert von Thurn und Taxist és Bernhardt Ettelt.

A Mitropa 11. helyén zárta a Lavanttal Rallyet László Zoltán és Balázs Zsolt. László Martin és Berendi Dávid pénteken lecsúsztak az útról, ma szuperrallyval folytatták és a Mitropában a 13. pozícióban finiseltek. Tizenhatodikként pedig Puki és Csáki Alex látta meg a célt.

A Mitropa Clubban is magyar győzelem született Gyarmati Ariel és Kocsis György révén. Itt volt még érdekelt Pazsitka István és Taky Zoltán, a hatodikak lettek. Mögöttük végzett Schuck János és Gonda Dániel.

Frissítés 04. 10: Gyarmati Arieléket kizárták a versenyből.

Az Osztrák Rally Bajnokság május végén a Hartbergerland Rallyeval folytatódik, míg a Mitropa Kupa május elején az Opatija Rallyval.

46. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye 2022 nem hivatalos végeredménye megtekinthető ITT.