Skip to content
Főoldal / Gokart / Krózser Menyhért az élmezőnyben

Krózser Menyhért az élmezőnyben

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team

Nagyon jó formában versenyzett Krózser Menyhért a WSK Final Cup első állomásán, Lonatoban. A 48 fős KZ2-es mezőnyben az időmérőn 5. lett, a futamok során pedig végig az élmezőnyben harcolt a nála sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkező ellenfelekkel.  

Mindössze hetedik nemzetközi KZ2-es versenyén megint nagyon lépett előre Krózser Menyhért. Az idei szezon utolsó nagy – két hétvégéből álló – sorozatára, a WSK Final Cupra igen komoly mezőny gyűlt össze és parázs csatákat láthatott a Garda-tótól délre fekvő Lonatóba kilátogató közönség. 

A felnőtt mezőny hemzsegett a rutinosabbnál rutinosabb versenyzőktől, többségük évek óta indul ebben a kategóriában, de akadt olyan is, akinek évtizednyi tapasztalat van KZ2-ben. Velük kellett felvennie a versenyt Krózser Menyhértnek, aki a nyár óta tanulja ezt a kategóriát. 

Ráadásul az eddig versenyein három különböző gumi márkával versenyzett. A WSK-ra megint váltott az egy héttel ezelőtti Kartsport Circuit bajnoki futam után, de még ezzel sem lehetett kibillenteni őt a ritmusából. 

Már a szabadedzéseken is rendre top ötös időket futott a 48 fős mezőnyben. Ezt a teljesítményét az időmérőn is megismételte, hiszen csoportjában a 3., összesítettben pedig 5. lett. Mindkét előfutamban és az elődöntőben is az első tízben szerepelt. Utóbbiban beesett az első spoilere, ami miatt büntetést kapott, de így is a 10. helyről rajtolhatott a döntőben. 

Itt a rajtnál visszaesett a 16. helyre, de az élmezőnyben az egyik legtöbb előzést felmutatva tornászta fel magát a 9.-re. Az első spoilere azonban ezúttal is beesett, így az öt másodperces büntetéssel a 17. helyre sorolták vissza. 

„Nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérő jól sikerült, az egykörös tempóm egyre jobb a KZ2-ben. A futamok során is fel tudtam venni a versenyt a rutinosabb ellenfelekkel, sokat előztem, amit nagyon élveztem. 

Az állórajtot korábban gyakoroltam, az most már jól megy. Az első körben azonban többször is veszítettem pár pozíciót, de utána mindig tudtam előre jönni. Az első kör dinamikája egészen más, mint OK-ban volt. Ezt kell megtanulnom és ezen a technikámon kell még egy kicsit csiszolnom.

Ahhoz képest, hogy ez volt a hetedik nemzetközi KZ2-es versenyem szerintem jól szerepeltem, sokat tanultam, amit szeretnék a WSK Final Cup záró futamán is hasznosítani.“

A WSK Final Cup második hétvégéjét november 23–26-a között rendezik az olaszországi Franciacortában.

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 48
Időmérő csoport: 3.
Időmérő: 5.
BC előfutam: 9. 
AB előfutam: 7.
Előfutamok összesített: 7.
Elődöntő: 11. (5 másodperc büntetéssel)
Döntő: 17. (5 másodperc büntetéssel)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program