Skip to content
Főoldal / ORB / Két Zagyva–Spitzer páros indul a Veszprém Rallyn

Két Zagyva–Spitzer páros indul a Veszprém Rallyn

Zagyva Spitzer

Alig pár napja, a Cered Rally Sprinten aratta Zagyva Dorka és Spitzer Frida pályafutásuk első közös győzelmét, és máris új feladat előtt állnak: a Veszprém Rally lesz mindkettőjük első versenye az ORB1-ben. Azonban nem együtt indulnak. Dorkának Frida édesapja, a rutinos Spitzer Gábor navigál a vadonatúj Peugeot 208 Rally4-ben, míg Frida Dorka édesapjának, a veszprémi pályák királyának is kikiáltott Zagyva Lajosnak fogja olvasni az itinert egy Citroën C2 R2 Maxban.

Zagyva Lajos:„Év elején egy interjú során merült fel, hogy a Veszprém Rallyn miért nem indul két Zagyva–Spitzer páros. Ez annyira kézenfekvő volt, hogy ott el is döntöttük, így lesz. 

Eleinte én navigáltam Dorkának, de eljött a pillanat, amikor már egy profi navigátor többet tud hozzátenni a versenyzéséhez. Spitzer Gábort az egyik legjobb magyar navigátornak tartom, ráadásul családi jó barátunk, nem is volt kérdés, hogy Dorka vele fog versenyezni. 

Mivel én így felszabadultam, gondoltam, rajthoz állok a Veszprém Rallyn a Citroënünkkel, és az is adta magát, hogy Spitzer Frida navigáljon nekem. 

Láttam rajta, hogyan versenyeznek Dorkával, hogyan olvassa az itinert. Kedden a teszten ült mellettem először. Szerintem abszolút felkészült. Nagyon jó versenyre számítok mind a két párostól.“ 

Spitzer Gábor:„Nagyon tetszik ahogy Dorka karrierjét felépítették, és mivel a lányommal, Fridával jó barátok, a két család is sok időt tölt együtt. Dorka a murvát jobban szereti, jobban is fekszik neki, nem kell olyan precízen menni, mint aszfalton, úgyhogy a legjobb versenyt választották neki, hogy bemutatkozzon az első osztályban. 

Kedden egy hosszabb teszten vettünk részt, ott is látszott rajta, hogy nagyon jól kezeli az autót. Nagy büszkeség számomra, hogy (Zagyva) Lali mellett debütál a lányom, Frida az első osztályban. Ő is nagyon komolyan veszi a rallyt és csak annyit tanácsoltam neki: élvezze a verseny minden pillanatát.“

Zagyva Dorka: „Nagyon várom már a Veszprém Rallyt. Múlt héten indultunk Fridával a Cered Rallyn, akkor próbálhattam ki először az új Peugeot-nkat. Kedden pedig egy száz kilométeres tesztünk volt Királyszentistvánon. Nagyon hálás vagyok mind a két lehetőségért. 

Izgulok, milyen lesz az első osztályban, mezőnyben versenyezni, de nagyon örülök annak is, hogy apu visszatér. Az elmúlt években mindent az én pályafutásomnak rendelt alá, és jó látni, hogy újra felszabadultan versenyezhet. 

Nekünk Gáborral az lesz a feladatunk, hogy minden gyorsaságin célba érjünk és minél több tapasztalatot szerezzek. Apu viszont szerintem nyomni fogja. Örülök annak is, hogy Frida ilyen lehetőséget kap mellette. Nagyon szurkolok nekik!“

Spitzer Frida: „Óriási dolog, hogy egy élő legendának, Zagyva Lajosnak navigálhatok a Veszprém Rallyn. Olyan álomszerű az egész, hogy még mindig nehezen hiszem el. Kedden a teszten ültem először Lali mellett, hihetetlen, milyen gyorsan megy. Nem véletlenül nevezik őt murva királynak. 

Sok belsőkamerás felvételt néztünk, elővettük apu régi itinereit, abból gyakoroltam, hogyan kell olvasni. Dorkával is sokat beszélgettem, ő már navigált az apukájának, sok tapasztalatot tudott átadni. Nagyon szeretném megállni a helyem a versenyautóban és nagyon szurkolok Dorkáéknak is.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.