Skip to content
Főoldal / WRC / Jó eredményben bízik Lappi és Suninen

Jó eredményben bízik Lappi és Suninen

Fotó: M-Sport

Az M-Sport előzetese a Svéd Rally előtt.

Esapekka Lappi számára jól sikerül az első verseny a Ford Fiesta WRC volánja mögött, a negyedik helyen végzett a Montén. Most ráadásul egy olyan verseny következik, amelyen eddig a negyedik helynél rosszabb eredményt nem ért el. Tavaly második lett a Svéd Rallyn.

„Van néhány jó eredményem a Svéd Rallyn – különösen a tavalyi, amikor egy új autóval értünk el jó eredményt. Szóval nézzük meg vajon meg tudjuk-e csinálni ugyanezt az idén is. Természetesen a verseny szoros lesz, és senki sem tudja igazán, milyenek lesznek a feltételek, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani.”-kezdte Lappi.

„A svéd szakaszok mindig gyorsak, amiket mindig élveztem, de csak egy kis jégréteg lehet, ami a gumik kezelését nagyon fontossá teheti, meg kell őrizni a szögeket a kör végére is. A negyedik rajthelyünk jó lehet, de várjunk egy kicsit és kiderül.”-zárta Lappi.

Teemu Suninen tavaly az első nap után vezette a Svéd Rallyt. Ez volt az első alkalommal a pályafutása során, amikor egy WRC futamot vezetett. Ráadásul az idei versenyen már Jarmo Lehtinen fogja az itinert diktálni neki, aki korábban kétszer nyerte meg a Svéd Rallyt és további öt dobogót szerzett.

„Tavaly találtunk egy jó beállítást a puha hóhoz és a nyomvályús úthoz, ami remekül működött és vezettük a versenyt az első nap végén, a tempónk jó volt az egész verseny során. Az idei versenyre az a terv, hogy ezt a tempót következetesen és hibák nélkül mutassuk meg.”-mondta Suninen.

„Természetesen sok fog múlni az időjáráson. Nagyszerű, hogy a szervezők meg tudják rendezni a versenyt, de meg kell várnunk, hogy megnézhessük, milyenek a feltételek. Remélem lesz hó. Bármilyen is lesz az idő, mi küzdeni fogunk a jó eredményért.”-fejezte be Lappi.

A Svéd Rallyról az élő közvetítésünket ITT tudod majd követni.