Skip to content
Főoldal / ERC / Hivatalos: jövőre ERC futam lesz Magyarországon

Hivatalos: jövőre ERC futam lesz Magyarországon

Fotó: ERC

Közzé tették a 2019-es naptár tervezetet.

A rally Európa-bajnokság 2019-es naptártervezetét november 7-én Genfben fogadták el. Nyolc verseny szerepel a naptárban, négy aszfalt és négy murva. A szezonzáró verseny lesz a Rally Hungary nyíregyházi központtal. A verseny az állam és a helyi önkormányzat támogatását is élvezi. A szezon jövőre is az Azori-szigeteken kezdődik. Ami még magyar szempontból fontos, a Barum Rally időpontja két héttel előrébb jött a megszokott időponthoz képest. A versenynapár tervezetet a FIA Világtanácsnak még el kell fogadnia december 5-én.

„Az Eurosport Events, az ERC promótere nagyon örül, hogy a Rally Hungary szerepel a 2019-es előzetes versenynaptárban, és reméljük, hogy ez egy hosszú távú partneri kapcsolat kezdete – mondta Jean-Baptiste Ley, az ERC koordinátora. – Mindez egy hónapok óta tartó egyeztetés eredménye, és máris lenyűgözött bennünket a szervező csapat elkötelezettsége és professzionalizmusa. Örömmel fogadjuk a magyar kormány és a helyi önkormányzat, illetve Nyíregyháza polgármesterének támogatását is.”

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke elmondta: „A bejelentés a Magyar Autósport és azon belül a hazai rallysport számára hatalmas mérföldkő. Magyarország újra felkerül a nemzetközi rally térképére, visszatér hozzánk az Európa-bajnokság, a naptárba bekerül a Rally Hungary! Versenyzőink már bebizonyították, hogy ott vannak Európa elitjében, most rajtunk, a szakmán a sor, a megszerzett bizalommal élnünk kell. A Nyíregyháza Rally ad otthont ennek a bejelentésnek, és ez a város lesz az otthona az Eb-futamnak. Remélem, remek versennyel ünnepelhetjük meg a bejelentést. Köszönöm a Magyar Kormány támogatását és állami garanciáját, a promóter és az Eurosport bizalmát, továbbá mindazok segítségét, akik nélkül ez nem sikerült volna.”

FIA European Rally Championship 2019, előzetes versenynaptár*
1. futam, március 21-23: Azores Airlines Rallye** (ERC Junior), murva
2. futam, május 2-4.: Rally Islas Canarias (ERC Junior), aszfalt
3. futam, május 24-26.: Rally Liepāja (Latvia) (ERC Junior), aszfalt
4. futam, június 28-30.: Rally Poland (ERC Junior), murva
5. futam, július 19-21.: Rally di Roma Capitale (Italy) (ERC Junior), aszfalt
6. futam, augusztus 16-18.: Barum Czech Rally Zlín (ERC Junior), aszfalt
7. futam, szeptember 27-29.: Cyprus Rally, murva
8. futam, november 8-10.: Rally Hungary (Hungary), aszfalt

*amennyiben az FIA Világtanácsa jóváhagyja
**amennyiben aláírásra kerül az esemény promóteri megállapodása