Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Négy magyar páros a Rally Casentino-n

Négy magyar páros a Rally Casentino-n

Fotó: Harald Illmer

Az olasz verseny előzetese.

Hétvégén Olaszországban, a Rally Casentino-val folytatódik a Mitropa Kupa.
A versenyen 4-en indulnak WRC-vel és 15 R5-ös lesz a mezőnyben. Ott lesz az indulók között a háromszoros Európa-bajnok Luca Rossetti, az ERC-ből pedig Nikolay Gryazin, Chris Ingram és Rhys Yates is. A Mitropába 17 nevezés érkezett. Ott lesz a bajnokságot vezető Fogasy Gergely-Berendi Dávid páros a Peugeot 208 R5 T16-al. A 6-os rajtszámmal induló duó, még sohasem indult ezen a versenyen. Elsősorban a Mitropa értékelésre fognak koncentrálni, de természetesen az abszolútban is szeretnének minél előrébb végezni.

A Rally Casentino indulói között még ott lesz Gyuriczky Zsolt és Böröczi Levente a Citroen C2R2-vel. Továbbá ott lesz Kovács Zsolt, akinek Fridrik Gergő fogja az itinert olvasni.

A verseny egyik érdekessége, hogy a Mitropa Kupában megszokottnál hosszabb a versenytáv, a maga 145 kilométerével. Ráadásul ezt mind egy nap alatt teljesítik a versenyzők. A kilátogató nézők a 10 gyorsasági alatt a 13 fős Historic mezőnyt is megnézhetik, ahol a Merencsics Árpád – Kulcsár Dániel egység is indul.

A Rally Casentino műsorfüzete a nevezési listával IDE kattintva elérhető.