Főoldal / Külföldi Rally / Fogasyék az első tízben a 42. Lavanttal Rallyen

Fogasyék az első tízben a 42. Lavanttal Rallyen

Fotó: Harald Illmer

Magyar kategória győzelem és Mitropa Kupa dobogó Ausztriában.

Hétvégén rendezték az Osztrák Rally Bajnokság harmadik és a Mitropa Kupa második versenyét, a 42. Lavanttal Rallyet.
Niki Mayr-Melnhof 100 %-os teljesítményt nyújtott a hétvégén és az összes gyorsaságit megnyerte a Ford Fiesta R5-tel.  Mögötte két Ford Fiesta WRC végzett: Gerwald Grössing és Gerhard Aigner.

A versenyre nevezett magyarok közül a legelőkelőbb helyezést a Fogasy Gergely-Berendi Dávid duó ért el a Peugeot 208 R5-tel, ők az abszolút 7. és a Mitropa Kupa 2. helyén fejezték be a versenyt. Lovász Pál és Kürti Tamás pénteken az első körben elrontotta a gumiválasztást és a beállításaik sem voltak tökéletesek, így az elején sokat kaptak, végül a 11.-ként zárták a versenyt. A Mitropában negyedikek lettek, megelőzve Klausz Kristófot és Csányi Botondot. Ők az abszolútban a 12., helyen finiseltek, míg a 7-es kategóriát megnyerték.

Juhász Csaba és Juhász István a 26. lett (MK 14.), egy hellyel végzett hátrébb Kanyik Antal és Endrész István, akik nagyon élvezték első Mitropa Kupa versenyüket, ahol a 15. helyet érték el. Hoffer Zsolt és Bunkoczi László a 31. (MK 18.), Fekete László és Fekete László a 35. (MK 19), míg Kertész Krisztián és Velezdi Eszter a 37.  (MK 21.) pocizóban zárta a 42. Lavanttal Rallyet. A Merencsics Árpád-Kulcsár Dániel páros az 55. lett.

MK-Mitropa Kupa

A 42. Lavanttal Rallye végeredménye IDE kattintva megtekinthető.