Skip to content
Főoldal / WTCC / Egy különleges WTCC könyv jótékonysági célra

Egy különleges WTCC könyv jótékonysági célra

Immáron tizenegyedik éve íródik a WTCC újkori története. Ennek tiszteletére nemzetközi együttműködésben megszületett a 10 év WTCC – riportok, interjúk, történetek a WTCC első évtizedéből c. könyv.

Mögöttünk van tehát egy évtized, melyben láttuk hogyan nyert a BMW-vel három világbajnoki címet zsinórban Andy Priaulx, hogyan lett az FIA legidősebb világbajnoka Gabriele Tarquini, hogyan versenyzett (és nyert futamokat) speciális versenyzőprotézissel Alex Zanardi, vagy éppenséggel hogyan nyerte meg Michelisz Norbert a privátok világbajnokságát.

Néhány momentum az elmúlt 10 évből, amit soha nem felejtünk el. Azonban ahhoz, hogy tényleg felejthetetlen legyen az újkori WTCC első évtizede, összeállt három szakíró, akik a kezdetektől fogva követik a világbajnokságot, és rengeteg szervezőmunkával, a versenyzők és a csapatok közreműködésével, jótékonysági munkában szerkesztettek egy könyvet az elmúlt tíz év történeteiből, interjúiból, riportjaiból. Bár a könyv angolul készült el, Michelisz Norbert és a WTCC szépszámú magyar közönsége okán magyarul is közreadják.

A projekt a versenyzők, a csapatok, a Eurosport Events Ltd. és a WTCC sajtóirodájának teljes körű támogatásával fut, jótékonysági céllal. A versenyzők, akik megírták legszebb, legjobb emléküket az elmúlt tíz évből, mindannyian elkötelezett támogatói jótékonysági szervezeteknek. A szerkesztők és a csapatok sajtósai lemondtak honoráriumukról, és úgy döntöttek, hogy a nyomdaköltségen felül az összes bevételt jótékonysági célokra szentelik, és a versenyzők által megjelölt alapítványoknak utalják át.

Alex Zanardi: Tizennégy varázslatos kör augusztusban (legszebb emlék: 2005, Oscherleben; támogatott alapítvány: Bimbingamba, célja: végtag amputált gyerekek életminőségének javítása)

A boxból Roberto Ravaglia rádión a köridőkről tudósít, lelkesít, szinte mintha magát is bátorítani akarná, attól való félelmében, hogy a varázslat szertefoszlik: »Csak így tovább, Alex, ne add fel!«. »Ki adja fel?!« – gondolom, de még négy kör hátra van a kockás zászlóig, és ez egy örökkévalóságnak tűnik.

A szervezők – különös tekintettel a jótékonysági célokra – szeretnék elkerülni a felesleges példányok nyomtatását (ily módon azt az összeget is jótékonyságra tudnák fordítani), ezért a könyvből nyomtatott példányokat kizárólag előrendelés útján lehet vásárolni.

A kiadványról, a támogatott alapítványokról, a versenyzők által írt történetekről bővebb információt a könyv kétnyelvű honlapján lehet elérni, továbbá előrendelés is itt adható le magyar illetve angol nyelvű példányra, nyomtatott és e-könyvre egyaránt.

A könyv honlapja: 10yearsofwtccbook.eu