Skip to content
Főoldal / Interjúk / Czézinger Kristóf: A cipőfűzőmet rákötöttem a gázbowdenre

Czézinger Kristóf: A cipőfűzőmet rákötöttem a gázbowdenre

Egy problémákkal tűzdelt Veszprém Rallyen van túl a fiatal versenyző.

Czézinger Kristóf másfél év kihagyás után a Székesfehérvár Rallyen tért vissza a Rallye2-be, ahol egy probléma mentes versenyt zárt az új autóval Bölcs Balázs navigálásával. A Veszprém Rallye már kalandosabbra sikeredett.

-A Székesfehérvár Rallye egy probléma mentes verseny volt számotokra, a Veszprém Rallye kalandosabbra sikerült.
-A Székesfehérvár Rallye, ahogy mondod hiba mentesen lezajlott.  Veszprémben az első pillanatoktól kezdve gondokkal küzdöttünk. A verseny előtt volt egy közel 100 kilométeres tesztünk, az is viszonylag probléma mentesen lement. Ami magát a versenyt illeti, az első gyorsot sajnos törölték a hondás páros balesete miatt, ezúton is jobbulást nekik. Így a Kislőtéren kezdtünk, ott melegedett a motorunk, a gázpedál elgörbült és ráhajlott a kardánalagútra. Nem tudtunk rendesen gázt adni, kétszer meg is forogtunk. Ez a szakasz katasztrófa volt úgy, ahogy volt. Utána Várpalotán letörött a pedál teljesen, ekkor a cipőfűzőmet rákötöttem a gázbowdenre, így kézzel tudtuk húzni a gázt, leevickéltünk a szervizbe. Ott orvosolta a csapat a problémát. A második körben Kislődön sikerült egy egész jó tempót diktálni, egészen addig, amíg nem kaptunk egy jobb első defektet. Azzal lejöttünk a pályáról és etapon cseréltük ki. Utolsó gyors ismét a Kislőtér volt, ahol a gyors felénél eltörött az egyik féltengely, így egy féltengellyel lépésben futottunk be a célba.

-Székesfehérvár után azt mondtad gondolkodtok, hogy indultok-e az Ózd-Salgó Rallyen. Most hogy látod a dolgot?
-Már most látom, hogy ezt el kell engedni. Valószínűleg a Mecsek Rallye lesz a következő versenyünk.

Köszönjük a szponzorainknak a támogatást: A&G kivitelező és szolgáltató Kft., Cső-Lavina Kft., Intertranscoop Kft., Tam-Tom műhely, Kálmán Racing Service Kft., Fenesi Autóüveg, Alexovics Kft., N-matic Kft., PSZA Motorsport, Hiröstech Kft., Zöldséges Karton Kft., Life Tilt Food Kft., Energy4u Kft., Hirős Consulting Kft., Nagy Travel Kft., STIHL R-agrikol Kft., Kopó-Szeki Kft., Jávor-Com Kft., Pagi Trans Bt., Haty Szerviz Kft.