Skip to content
Főoldal / ORB / Csomós Mixiék a WHB Győr Rally élén a szombati nap után

Csomós Mixiék a WHB Győr Rally élén a szombati nap után

WHB Győr Rally szombat

Vincze Ferencék pedig közelebb a bajnoki címhez, miután Turán Frigyesék technikai gonddal küzdöttek.

Csomós Miklós és Bán Viktor dominált a WHB Győr Rally szombati napján. Mind a hat gyorsaságin a leggyorsabbak voltak. Így 21,3 másodperccel vezetnek Vincze Ferenc és Percze Nándor előtt. Ők bevallottan nem Mixiékkel akarnak versenyezni, hanem a bajnoki címet tartják szem előtt. Ehhez két ponttal kell többet szerezniük Győrben mint a Turán Frigyes-Farnádi Ágnes duó.

Erre minden esélyük meg is van, mivel Turánék VW Polójában elromlott a kormány szervó, amit nem is tudtak nap közben a szervízben megcsinálni. Ráadásul lassító miatt még 10 másodperc büntetést is kaptak. Így másfél perc feletti hátránnyal a hatodik helyről várják a WHB Győr Rally vasárnapi öt gyorsaságiját.

Előttük a győri érdekeltségű versenyzők sorakoznak. A már Győrben élő Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt a harmadik, megelőzve Német Gábort, akinek a navigátora, Németh Gergely győri. Tőlük mindössze 0,4 mp-re van a szintén győri Klausz Kristóf és Papp Tamás. Ők is kaptak 10 mp-t lassító miatt.

Tóth Tibor és Szabó József az abszolút hetedik helyen, az ORC második helyén álló Matics Mihály-Zejda Viktória párost előzi meg. Bodolai László és Deák Attila az utolsó gyorson kaparintotta meg a kilencedik helyet, a hazai versenyén induló Cseh Vilmostól, akinek ezúttal Nagy Attila olvassa az itinert.

A Bútor Róbert-Tagai Róbert kettős bár az abszolút harmadik helyen zárt a Citroen C3 WRC-vel, a nap végén leadták a menetlevelüket.

A Peugeot Kupában szoros a csata. Határ Attila és Éhn Dániel mindössze 1,2 mp-vel vezet Zagyva Lajos és Spitzer Gábor előtt. Bertalan Márton és Paizs Róbert a harmadik.

Historicban Wirtmann Ferenc és Kerekes József egy perc feletti előnnyel vezet Rónay László és Csuri András előtt. Balogh Sándor és Taskó András várja a harmadik helyről a folytatást.

WHB Győr Rally állása a szombati nap után:

1. #10 Csomós Miklós – Bán Viktor Skoda Fabia Rally2 evo 28:35.8
2. #2 Vincze Ferenc – Percze Nándor Skoda Fabia Rally2 evo +21.3
3. #5 Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt Skoda Fabia RS Rally2 +41.0
4. #6 Német Gábor – Németh Gergely Hyundai i20 N Rally2 +48.7
5. #4 Klausz Kristóf – Papp Tamás Skoda Fabia Rally2 evo +1:09.1 (0:10)
6. #33 Turán Frigyes – Farnadi Ágnes VW Polo GTI R5 +1:37.1 (0:10)
7. #7 Tóth Tibor – Szabó József Skoda Fabia Rally2 evo +1:53.0
8. #19 Matics Mihály – Zejda Viktória Mitsubishi Lancer Evo IX (ORC) +1:57.7
9. #3 Bodolai Lászó – Deák Attila Ford Fiesta R5 MKII +2:32.9
10. #15 Cseh Vilmos – Nagy Attila Skoda Fabia R5 +2:51.6