Skip to content
Főoldal / Rallycross / Craig Breen csatlakozik a TitansRX mezőnyéhez

Craig Breen csatlakozik a TitansRX mezőnyéhez

Fotó: Red Bull

Nyirádon is láthatjuk majd az ír versenyzőt.

Sok minden történt Max J. Purcher és csapata körül az elmúlt hetekben. Az általuk megálmodott Global Rallycross Europe megkapta az FIA jóváhagyását, azonban új nevet is kapott a sorozat, TitansRX az új név. Ami kevésbé jó hír, hogy nem lesz Supercar kategória a sorozatban, csak a
Patera RX6-okkal fognak versenyezni. A sorozat nagykövete Ari Vatanen lett.

A TitansRX nemrég hivatalosan is megerősítette, hogy Hayden Paddon után egy újabb versenyző érkezik a WRC-ből a sorozatba. Craig Breen 59 WRC futamon állt rajthoz és kétszer állt a dobogón.

„Bizonyára más kihívás lesz, hogy sok más versenyzővel egyszerre leszek a pályán. Ez egy olyan dolog, amit nem szoktam meg, de várom már.”-kezdte Breen.

Breen pályafutása során rengeteg rally bajnokságban megfordult és rengeteg különböző rally autót vezetett, de a gokartos évei után ez lesz az első szezon, ahol test-test ellen kell küzdenie.

„Nagyon régóta nem versenyeztem test-test ellen és ez lesz az első alkalom, hogy ezt autóval fogom csinálni. Szóval ez lesz a legnehezebb dolog nekem. Azt hiszem, ha hamar eltudom sajátítani a sportágnak ezt a részét, akkor nincs ok arra, hogy miért ne harcolhatnék a győzelemért.”

Craig Breen már tesztelte is a vadonatúj Patera RX6 versenyautót.
„A Patera vezetése felnyitotta a szemem. Sok féle rally autót vezettem már, de rallycross autót nem sokat vezettem. Egyszer vezethettem egy Supercart rövid ideig. Azt kell, hogy mondjam, hogy a Patera a súlykülönbség miatt sokkal mozgékonyabb és úgy éreztem mindent meg tudok tenni az autóval.”

A TitansRX magyarországi fordulóját október 5-6. között rendezik Nyirádon.