Skip to content
Főoldal / Interjúk / Catsburg: Jó oldala is van a szünetnek

Catsburg: Jó oldala is van a szünetnek

A holland versenyző sem maradhatott ki a Hyundai Motorsport interjú sorozatából.

-Nicky, hol és hogy vagy?
-Otthon vagyok Belgiumban a feleségemmel, Miriammal, a lányommal, Saraval és a kutyánkkal. Az elmúlt néhány hétbe be voltunk zárkózva. Noha elszigeteltek vagyunk, amikor csak akarok ki tudok menni a szabadba biciklizni, ami jó dolog. Nagyon jó, hogy egy kicsit itthon lehetek, az elmúlt öt évben az időm nagy részét távolt töltöttem.

-Mit csinálsz, hogy elfoglald magad?
-Mint mindenki én is szimulátorozok. Minden nap vagy edzetten vele vagy versenyeztem vele. Továbbá a kertem még soha nem volt olyan szép mint most. Természetesen nem vagyok kertész, de sokat dolgoztam rajta.

-Szerinted a szimulátorozás segít formában maradni, vagy csak móka?
-Azt mondanám, kicsit mindkettő. Vannak olyan dolgok, amiket gyakorolhatsz a szimulátoron. 14 éves korom óta szimulátorozok, ilyen körülmények között nagyon népszerűvé válik. Egyre több ember próbálja ki.

-Hivatalos szimulátor versenyeken is indulsz?
-Igen, hivatalos versenyeken is indulok, például Amerikában. Sok remek verseny van és mindenféle WhatsApp csoportok vannak valódi versenyzőkkel a világ minden tájáról, amiben Jenson Button-tól Max Verstappen-ig mindenki benne van. Nagyon szórakoztató.

Nicky Catsburg 2019-ben a WTCR slovakiaringi fordulóján. Kattints a képre, hogy megnyíljon a galéria.

-Ha amerikai versenyeken indulsz, akkor hajnalban versenyzel?
-Igen. Voltak versenyeim amik éjfélkor kezdődtek. Egy esetben a dobogón végeztem, tehát interjút kellett adnom a Zoom-on keresztül, majd volt még néhány hívásom. Azt hiszem hajnali három körül feküdtem le. Őrület volt!

-Tartod a kapcsolatot a csapat többi tagjával?
-Új csapatom van az idei évre az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team. Természetesen kapcsolatba léptem a csapattársammal, Lucaval. De nem ismerem a mérnökömet, még soha nem találkoztam senkivel a csapatból. Nagyon várom már, hogy újra versenyezhessünk.

-Az elmúlt évek zsúfoltak voltak, hiszen versenyről-versenyre utaztál. Milyen otthon lenni?
-Azt hiszem, elmondhatom, hogy a szünet most jó pillanatban érkezett. Talán ideje volt egy kis szünetet tartani. Nem azt mondom, hogy már nem szeretnék versenyezni, de van egy kislányom, aki már abban a korban van, amikor gyorsan tanul. Valószínűleg sok mindent kihagytam volna a versenyek miatt. Most otthon voltam, amikor megtette az első lépéseit. Ezt elmulasztottam volna, szóval úgy gondolom, hogy bár ez a helyzet sok ember számára kényelmetlen, számomra jó oldala is van.

-Üzensz valamit a rajongóknak?
-El tudom képzelni, hogy a rajongók számára nehéz, hogy nem tartanak valódi versenyt. Feltétlen javaslom mindenkinek, hogy nézzen online versenyt! Tudom, hogy ez nem ugyanaz, de nagyon közel van hozzá. Nagyon szórakoztató nézni. Folytatom az online versenyzést és remélem minél hamarabb versenyezhetünk valójában is!