Skip to content
Főoldal / ORB / Bertalan Márton harmadszorra is dobogón a Peugeot Kupában

Bertalan Márton harmadszorra is dobogón a Peugeot Kupában

Bertalan Márton Peugeot Kupa

Igen szoros versenyben szerezte meg a Peugeot Kupa harmadik helyét Bertalan Márton és Paizs Róbert a HUMDA Országos Rally Bajnokság harmadik futamán, a Mecsek Rallyn. Ezzel mind a három idei futamukon dobogós helyen végeztek, a bajnokságban pedig egyetlen pont hátránnyal állnak a második helyen. 

Egyre jobban éleződik a verseny a Peugeot Kupában, amelyre kilenc páros nevezett a Mecsek Rallyn és hét ért célba. Az első négy helyezett között kevesebb, mint egy perc volt a különbség és az egyes helyezések is szinte csak az utolsó pillanatban dőltek el. 

Bertalan Márton és Paizs Róbert a harmadik helyen kezdték a versenyt.  A második szakaszon úgy érezték, mintha defektet kaptak volna, itt visszaesetek ugyan a negyedikre, de aztán zsinórban háromszor autóztak második időt, amivel felkapaszkodtak egészen a második helyre. 

A Mecsek Rally szombati napján végül szoros versenyben szerezték meg a Peugeot Kupa harmadik helyét és az erőgyorsaságin is harmadikok lettek. 

Így a Székesfehérvár Rallyn aratott győzelmük és a Salgó Rallyn elért harmadik helyezésük után újabb dobogós eredménnyel zártak, a Peugeot Kupában pedig egyetlen pont hátránnyal állnak a második helyen. 

„Sokváltozós, jó nehéz verseny volt – mondta Bertalan Márton. – Voltak nagyon jó gyorsasági szakaszaink, de találtunk olyan pályát is, ahol még fejlődnünk kell. 

Az időjárás szerintem az egész mezőnynek feladta a leckét, azzal, hogy hol esett, hol elállt és még a gyorsasági rajtjában sem mindig lehetett eldönteni, hogy milyen gumi lenne a legjobb, nemhogy előtte a szervizparkban. Velünk is előfordult, hogy pont előttünk esett le az eső, de ilyen a rally. Szerintem ezt a feladatot egész jól teljesítettük. Bár volt egy megcsúszásunk, amit csak szerencsével úsztunk meg. Azt szoktam mondani, hogy azért is tenni kell, hogy a szerencse egy kicsit melléd állhasson. De most nagyon mellettünk állt. 

Tavaly nagyon rossz Mecsek Rallynk volt és szerettem volna idén bizonyítani. Ez több pályán sikerült is. Az látszik, hogy az új, széles pályákon hamar megtalálom a ritmust, de a szűk, nem belátható szakaszokon sokat kaptunk. Ebben még fejlődnünk kell. Nem szabad elfelejteni, hogy ez a második évünk az ORB1-ben, úgyhogy még mindig tanulási fázisban vagyunk. Fokozatosan szeretnénk gyorsulni.“

A fejlődést emelte ki Paizs Róbert is, bár ő nem rejtette véka alá, hogy eggyel jobb helyezéssel boldogabb lett volna. 

„Örülök a harmadik helynek, nagyon jó lett volna a másodikat megszerezni – mondta a navigátor. – Kétségtelen, hogy sokat fejlődtünk, Marcinak ez volt a harmadik ORB-futama a Peugeot-val, és ez volt a harmadik közös versenyünk is. 

Árpádtető parádés volt, de ahogy Marci mondja, a szűk részeken még fejlődnünk kell. Sajnálom, hogy pénteken nem tudtunk sötétben menni, az megint csak egy jó tanulási lehetőség lett volna. 

Két pont előnnyel érkeztünk a Mecsek Rallyra, most egy pont a hátrányunk, a Veszprém Rallyn szeretnénk ezt megint a mi javunkra fordítani.“

Bertalan Márton és Paizs Róbert együttműködő partnerei: 
PR-Parts Autóalkatrészek Kft., Pilis Autóüveg Kft., RI-Car Kft., Emineo Magánkórház, Kezew Tabak Bt., Autodekor.hu