Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Al-Attiyah nyerte a 2019-es Dakart, Szalayék a 20. helyen zártak

Al-Attiyah nyerte a 2019-es Dakart, Szalayék a 20. helyen zártak

Az utolsó szakasz összefoglalója.

A 2019-es Dakar Rally utolsó felvonásaként egy 112 kilométeres szakasz várt a mezőnyre Pisco és Lima között.

A motorosoknál úgy vágtunk neki a napnak, hogy az első három hat és fél percen belül volt. A célban végül Price örülhetett, aki a szakaszt és vele együtt második Dakar-győzelmét szerezte. Teljesítményét felértékeli, hogy végig sérült csuklóval versenyzett. A KTM-nek ez volt sorozatban a 18. Dakar-győzelme. Ma Florimo lett a második, megelőzve Walknert. Quintanilla reggel még második volt az összetettben, de a szakasz 10. kilométerénél bukott. Fájdalmai ellenére befejezte a versenyt, végül a harmadik lett.

A quadosoknál Cavigliasso nyerte a 2019-es Dakart, míg az SXS-ben Chaleco López első nekifutásra megnyerte a versenyt.

Az autósoknál ma Sainz idei egyetlen szakaszgyőzelmét szerezte ma. Loeb és Despres végzett mögötte. Al-Attiyah hozta a kötelezőt és épségben behozta a Toyotat a célba. Ezzel saját harmadik, míg a Toyota első Dakar-győzelmét szerezte. Érdekesség, hogy négy évente sikerül Al-Attiyahnak Dakart nyernie, továbbá, hogy mindegyik győzelmét másik márkával szerezte (VW, Mini, Toyota). Összetettben Roma lett a második, aki bár szakaszt nem nyert végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Loeb végül harmadik lett idén. Pryzgonski bár a dobogóról lemaradt, legjobb eredményét érte el a Dakaron, akárcsak Prokop a hatodik helyen.

Szalay Balázs és Bunkoczi László a 22. helyen fejezte be a 2019-es Dakar Rally utolsó szakaszát, amivel az összetettben a 20. helyen zártak az Opel Grandland X-el. Ezzel megismételték eddigi legjobb Dakar eredményüket. Gratulálunk!

A kamionosoknál ma Van Genugten nyert, de igazán Nikolaev örült, aki negyedik Dakar-győzelmét szerezte, sorozatban harmadikat. Sotnikov lett a második, megelőzve De Rooyt.