Skip to content
Főoldal / Rallycross / A „Vörös katlanban” javítana a fuglaui balszerencsét követően a Korda Racing

A „Vörös katlanban” javítana a fuglaui balszerencsét követően a Korda Racing

Korda Zsófia
Fotó: Korda Racing Kommunikáció

Noha a legutóbbi, az ausztriai Fuglauban rendezett bajnoki hétvége finoman sem sikerült jól a Korda Racing számára, máris itt a javítási lehetőség.

A „Vörös katlan”, ahogy mindenki hívja, nem lesz idegen senkinek, hiszen tavaly nagyon jól szerepeltek itt a versenyzők, ráadásul idén már teszteltek is a legendás pályán. Eljön tehát hétvégén az idő, hogy a Korda Racing név megint szép lesz, méltó régi híréhez…

A Korda Racing versenyzői nagy reményekkel érkeznek meg az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokság ötödik versenyének helyszínére, Nyirádra. A csapat nagyon elszánt, ugyanis a legutóbbi versenyhétvége az ausztriai Fuglauban igencsak balszerencsésre sikerült. Mindenki fogadkozik, hogy ezúttal kiküszöböli a csorbát.

A Supercarban idén már versenyt nyerő, több alkalommal dobogóra álló Benyó Máté Ford Focusa a gazdájával együtt harcra kész, és a fiatalember minimális célja, hogy megismételje a tavalyi második helyét. De természetesen a győzelem a célja, ugyanis nem mondott le az abszolút bajnoki cím megszerzéséről. „Felkészülten és nagy izgalmakkal várom a nyirádi versenyt. A tavaly év végén itt biztosítottuk be a bajnoki második helyet és megmutattuk, hogy a tempónk megvan a pályán. Remélem, hogy szerencse ismét mellénk áll és jó eredménnyel tudom meghálálni a csapatnak és a szurkolóknak a támogatást. A csapat remek munkájának hála az autó tökéletes állapotban érkezik a hétvégére, és bízom benne, hogy partner lesz a győzelem elérésében” – fogalmazott Máté.

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló Kovács Sámuel volt talán az egyetlen, aki jó emlékekkel hagyta el az osztrák pályát, hiszen végig remekül vezetett, és végül a negyedik helyen végzett. A fiatal pilóta szeretne előre lépni Nyirádon, ahol mindenképpen dobogóra állna. „Nagyon izgatott vagyok a nyirádi hétvége miatt. Voltunk tesztelni a pályán, és jónak tűnt a tempónk. Az autót is sikerült jól beállítani a csapatnak köszönhetően, kitűnő állapotban van. Erre a versenyre is erős mezőny gyűlt össze, ennek ellenére szeretnék felállni a dobogó valamelyik fokára” – közölte Sámuel.

A Hankook Racer Cup mezőnyében induló Bagaméri Bálint, Korda Zsófia és Réka szintén nagy izgalommal várja a nyirádi bajnoki fordulót, mert szeretnék kiküszöbölni a csorbát az ausztriai hétvégén történtek miatt. A Mazda MX-5 Kupában induló Várkonyi Bence szintén bizakodó a többiekhez hasonlóan. „Nagyon vártam a nyirádi hétvégét, ez az egyik kedvenc pályám. Szeretnék a hétvégén minél jobban teljesíteni, a női viadalt megnyerni, és a fő versenyben akár döntőbe kerülni” – mondta Zsófi.

A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, hogy még egyszer ilyen balszerencsések nem lehetnek, és a befektetett kemény munka már Nyirádon eredményre vezet majd. „Bízom abban, hogy Fuglauban le is zártuk a csapat peches időszakát. Nyirádot mindannyian szeretjük, tavaly sikeresek voltunk ezen a legendás pályán. Máté akár a dobogó első fokára is odaérhet, csak ne legyen technikai gondja. Úgy látom rajta, sikerült kipihennie magát, éhes a sikerre. Sami egészen parádésan vezetett Ausztriában, ha most is képes lesz hasonlóra, akkor ott lesz a dobogón. A többiek szintén nagyon elszántak, és biztos vagyok abban, hogy kihozzák magukból a maximumot. Nem szeretnénk győzelem nélkül távozni Nyirádról” – jelentette ki Korda Erik.

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt., Keviép Kft, Fenstherm Kontakt Kft, Watz Építőipari Kft,
Cofidis Magyarország, Corax-Bioner Zrt, DCS Trans Kft, Sun&Fun, Generálkommandó, Cata, CS-Process,
Hetech-Trend Kft, Harmata-94 Kft., Prestige Marketing Kft,  Ulex-Trans Trade Kft., Abacus Invest Kft.,
Tibuktu Bt