Skip to content
Főoldal / Rallycross / A végtelenbe és tovább

A végtelenbe és tovább

Ismét bajnok lett a Gergely Racing Team.

Eredményes évet zárt a győri Gergely Racing Team. A rallycrossban versenyző csapat fennállásának 8. évében két pilótával vitte végig a futamokat, amelyekben idén Gergely Róbert kapott több lehetőséget. Meg is lett az eredménye a munkának, hiszen a 27 éves pilóta sorra vette a Suzuki Kupa akadályait.

„Egy hullámvasúthoz tudnám hasonlítani az előző szezont, hiszen az utolsó pillanatban dőlt el a bajnoki cím. Az első futam a Szlovákiaringen rögtön egy technikai KO-val kezdődött, hiszen a szombati napon felrobbant az autóm motorja, csak a fantasztikus szerelőinknek köszönhető, hogy vasárnap rajthoz tudtam állni. Végül itt a harmadik helyre sikerült visszahozni magam. Ezután jött pár sikeresebb verseny, és a harmadik-negyedik futam végére a bajnoki lista élmezőnyében voltam. Ezt újra egy hullámvölgy követte, és egészen az utolsó versenyig nem volt biztos a végeredmény. Bár az évad kezdetétől benne volt a levegőben, hogy bajnok aspiráns vagyok, mégsem mertem ezt elhinni, csak akkor, amikor már biztos volt” – nyilatkozta Gergely Róbert.

A pilóta nagyon hálás a csapatának, köztük természetesen versenytársának, Kailbach Gergelynek, aki a Suzuki Kupában három alkalommal indult a 2019-es szezonban. Az egyik futam során sikerült a két csapattársnak elhozni az első két helyet. Nem volt véletlen ez a lazább szezon, hiszen év elején új autót vásárolt a csapat, amelyet több alkalommal is teszteltek a pályán, mivel már a 2020-as szezont szerették volna megalapozni vele.

A csapatnak nagy tervei vannak az idei évre, cél ismét a legjobb teljesítmény, és az annál is jobb csapatmunka, amely az elmúlt 9 évben végig fémjelezte a szezonjaikat.