WRX: Solberg nyert Lydden Hillben, WRC: Latvala nyerte a Portugál Rallyt

A rallycross világbajnokságon Solberg nyert, míg Máriapócson Kiss Pál Tamás áll az élen a rallycross Ob-n. Portugáliában Latvala megőrizte a vezetést és megnyerte a versenyt. Egy videót is megnézhettek a versenyről.

A korábbi BTCC (Brit túraautó bajnokság) bajnok Andrew Jordan a Lydden Hill-i verseny azt mondta, hogy szeretne nyerni. Ha a versenyt nem is sikerült megnyernie a harmadik előfutamon ő bizonyult a leggyorsabbnak. Mögötte Bakkerud és a szintén a hazai versenyére beugró Guy Wilks volt a sorrend. Az első napot az élen záró Solberg csak a 12. lett. A következő előfutamban a DTM (Német túraautó bajnokság) sztár Mattias Ekström végzett az élen, megelőzve Timmy Hansent és Bakkerudot.
Az első elődöntőben Solberg bizonyult a leggyorsabbnak. Kristoffersson és Nitiss végzett még továbbjutó helyen. A második elődöntőt Ekström nyerte Bakkerud és Wilks előtt. Andrew Jordan az 5. lett, így nem jutott be a döntőbe.
A döntőben aztán Solberg ismét a leggyorsabb volt, így idei második győzelmét könyvelhette el. Ráadásul a megszerezhető 30 pontból mindet megszerezte. Ekström lett a második, míg Kristoferrson lett a harmadik. További sorrend: 4. Bakkerud 5. Nitiss 6. Wilks

Közben Máriapócson zajlik a rallycross ob. SuperCarsban két előfutam után Kiss Pál Tamás áll az élen, megelőzve Harsányit és Wieszt. S1600-ban Lugi, Kovács Marcell, Szíjj Zsolt a sorrend.

A Portugál Rallyn a mai penzum három gyorsasági szakasz volt, köztük a legendás Fafe.
A mai első fafei szakaszon a címvédő volt a leggyorsabb. Mikkelsen gyorsabb volt Meekenél és átvette az összetett harmadik helyet. Ostberg Paddont előzte meg és jött fel a 7. helyre. A következő 32,35 km-s pálya után Ostberg Sordot is megelőzte az összetettben. A szakaszt Latvala nyerte. Fafen került sor a Power Stagere, amit Oger nyert Latvala és Mikkelsen előtt. Így Latvala 8,2 mp-s előnnyel megnyerte a versenyt. Robert Kubica a 9. helyen fejezte be a versenyt, ezzel megszerezte idei első pontjait.
A Lukács “Csucs” Kornél-Mesterházi Márk duó a rally2-vel visszaállt a versenybe és a kategória 10. helyén fejezték be a Portugál Rallyt.

Videó a Portugál Rallyról:

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
330
 Photos
698
 Followers
403
 Following
#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogramKia Lotos Race Slovakiaring 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#kialotosrace #slovakiaring #motorsport #canon #kiapicanto #orechovapoton #kia #autosport #canon700d #picanto #autorennen #canonphoto #kiamotors #carracing #rallyfanshu #kiamotorsports #canonhun #kialove #oxxoracingETRC Slovakiaring 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#etrc #truckrace #slovakiaring #mercedestruck #motorsport #camion #canon700d #fiaetrc #truckracing #mantruck #kamion #orechovapoton #kissnorbi #canon #motorsportphotography #trucksport #canonfamily #truck #rallyfanshu #canongram #trucks #canonsports #trucknation #instatruck #trucksofinstagram
Ezt olvastad már?
WRC: Latvala továbbra is vezet, WRX: Solberg az élen

Close