Vincze Ferenc: Jövőre szeretnénk egy R5-össel a bajnoki címért küzdeni

Az ózdi szezonzáró után beszélgettem a fiatal versenyzővel az idei évükről, de szóba került a jövő is.

A Vincze Ferenc-Kuti Páros páros a Mitsubishi Lancer EVO IX R4-el a harmadik helyen fejezte be a bajnokságot a rengeteg R5-ös autót felvonultató mezőnyben. Többek között erről is beszélgettem vele.

-Hogy láttad belülről a hétvégi IV. Miskolc Autó Ózd Rallyt?
-Megnehezítettük a saját dolgunkat sok apró hibával, különben tetszett a verseny. Jó gyorsaságik voltak, habár nem olyan nehezek, de a sötét megnehezítette a dolgunkat.

-A bajnokságot a nagyon előkelő harmadik helyen zártátok. Ezt év elején gondolom aláírtad volna?
-Aláírtam volna. Ennyi R5-ös autó között ez szerintem egy nagyon jó eredmény. Top 5-be szerettünk volna beférni, ezt felülmúltuk.

-Ózdra még bajnoki másodikként érkeztetek, végül harmadikak lettetek. Nincs benned emiatt egy kis csalódottság?
Ózd előtt, már ha a minuszolásokat nézzük akkor is előttünk lettek volna Hadikék. Ráadásul ezt az Ózdot minuszolni sem.lehetett. Így nem tudtunk felszabadultan versenyezni, nagy volt rajtunk a teher, mert ha itt kiestünk volna akar az 5.helyre is visszaeshettünk volna év végen. Nincs csalódottság, első teljes évünk szerintem szebb nem is lehetne.

-Abban, hogy az év végi harmadik helyet megszereztétek nagy szerepe volt a kiegyensúlyozott teljesítményeteknek. Mit gondolsz miért tudtatok a többiekhez képest ilyen egyenletesen teljesíteni?
Úgy gondolom, hogy mindenben kijött nekünk a lépés. Rengeteg apró hibánk volt azért év közben, de nem törtük össze és mindig tudtunk jó eredményeket felmutatni. Elég stabilak voltunk, ami nagyon fontos.

-Ha választanod kéne, szerinted melyik volt az év versenye és miért?
Nekem a Kassa Rally tetszett a legjobban, habár először nagyon féltem tőle a teljesen ismeretlen pályák miatt. De szervezésileg és a nagyon jó és nehéz pályák miatt, és persze a szezonbeli legjobb eredményünk miatt is ez a verseny tetszett legjobban.

-Idén még hol láthatunk titeket versenyezni?
Mikulás vagy Szilveszter Rallyn megyünk, meg nem döntöttük el. A jövő évet szeretnénk osszerakik, hogy egy R5-tel tudjunk versenyezni és a bajnoki címert küzdeni.

Lájkold a csapatot a Facebookon!

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
KESKOMOBIL Auto Show

Close