Vincze Ferenc: Jövőre szeretnénk egy R5-össel a bajnoki címért küzdeni

Az ózdi szezonzáró után beszélgettem a fiatal versenyzővel az idei évükről, de szóba került a jövő is.

A Vincze Ferenc-Kuti Páros páros a Mitsubishi Lancer EVO IX R4-el a harmadik helyen fejezte be a bajnokságot a rengeteg R5-ös autót felvonultató mezőnyben. Többek között erről is beszélgettem vele.

-Hogy láttad belülről a hétvégi IV. Miskolc Autó Ózd Rallyt?
-Megnehezítettük a saját dolgunkat sok apró hibával, különben tetszett a verseny. Jó gyorsaságik voltak, habár nem olyan nehezek, de a sötét megnehezítette a dolgunkat.

-A bajnokságot a nagyon előkelő harmadik helyen zártátok. Ezt év elején gondolom aláírtad volna?
-Aláírtam volna. Ennyi R5-ös autó között ez szerintem egy nagyon jó eredmény. Top 5-be szerettünk volna beférni, ezt felülmúltuk.

-Ózdra még bajnoki másodikként érkeztetek, végül harmadikak lettetek. Nincs benned emiatt egy kis csalódottság?
Ózd előtt, már ha a minuszolásokat nézzük akkor is előttünk lettek volna Hadikék. Ráadásul ezt az Ózdot minuszolni sem.lehetett. Így nem tudtunk felszabadultan versenyezni, nagy volt rajtunk a teher, mert ha itt kiestünk volna akar az 5.helyre is visszaeshettünk volna év végen. Nincs csalódottság, első teljes évünk szerintem szebb nem is lehetne.

-Abban, hogy az év végi harmadik helyet megszereztétek nagy szerepe volt a kiegyensúlyozott teljesítményeteknek. Mit gondolsz miért tudtatok a többiekhez képest ilyen egyenletesen teljesíteni?
Úgy gondolom, hogy mindenben kijött nekünk a lépés. Rengeteg apró hibánk volt azért év közben, de nem törtük össze és mindig tudtunk jó eredményeket felmutatni. Elég stabilak voltunk, ami nagyon fontos.

-Ha választanod kéne, szerinted melyik volt az év versenye és miért?
Nekem a Kassa Rally tetszett a legjobban, habár először nagyon féltem tőle a teljesen ismeretlen pályák miatt. De szervezésileg és a nagyon jó és nehéz pályák miatt, és persze a szezonbeli legjobb eredményünk miatt is ez a verseny tetszett legjobban.

-Idén még hol láthatunk titeket versenyezni?
Mikulás vagy Szilveszter Rallyn megyünk, meg nem döntöttük el. A jövő évet szeretnénk osszerakik, hogy egy R5-tel tudjunk versenyezni és a bajnoki címert küzdeni.

Lájkold a csapatot a Facebookon!

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 234 people
rallyfanshu
389
 Photos
735
 Followers
401
 Following
Boldog szülinapot Szabó Zsolt!

#etcc #seatleon #hungaroring #touringcar #seat #canon #autorennen #leon #motorsport #racecar #seatsport #canon700d #zengomotorsport #fiaetcc #autosport #seatfamily #motorsportphotography #instaseat #canoneos #rallyfanshuA Toyota megnevezte a versenyzőit a 2018-as Dakar Rallyra.
Részletek: www.rallyfans.hu

#rallyraid #toyotahilux #motorsport #crosscountryrally #toyota #canon #offroad #hilux #hungarianbaja #4x4 #dakar #toyotagazooracing #canon700d #nasseralattiyah #4x4offroad #toyotanation #canonhun #dakar2018 #hungarianbaja2017 #toyotagram #4x4_offroad_photo #rallyfanshu #canon_photo #4x4lifeÚjabb képek kerültek fel a Facebook oldalunkra a Waldviertel Rallye-ról!

#rallye #subaruimpreza #motorsport #rally #subie #canon #rallysport #subaru #autumn #rallycar #impreza #waldviertelrallye #ralli #subielove #canon700d #ilikerally #subarugram #canonhun #ig_rally #imprezawrx #iloverally #subienation #canonphoto #rallyfanshu #waldviertel #rallyphotography
Ezt olvastad már?
KESKOMOBIL Auto Show

Close