Újabb magyar győzelem a Mitropa Kupán

Fotó: Branko Frelih

A  33. Fuchs Rally Velenje összefoglalója.

Hétvégén rendezték a 33. Fuchs Rally Velenjet, ami a Szlovén Rally Bajnokság második és a Mitropa Kupa negyedik versenye volt.
A 12 gyorsaságiból tízet nyert meg Rok Turk, így több mint egy perc előnnyel nyert az olasz Claudio de Cecco előtt (ő nyerte a maradék két gyorsot). A harmadik helyen, legjobb magyarként Fogasy Gergely és Berendi Dávid végzett. A Mitropa Kupát megnyerték, így sorozatban második győzelmüknek örülhettek.

Szilágyi János és Váradi Alexandra az ötödik lett a Mitsubishivel. A másik Mitsubishis duó, Juhász Csaba és Furasu Zsolt az abszolút 13., Mitropa 8. helyen ért célba. Ifj. Kanyik Antal és Nyirfás “Yulianna” a Peugeot 208 R2-vel a 8. szakaszon az árokba csúszott. A nézők kitolták őket és folytatni tudták a versenyt. Végül Mitropa 12., abszolút 16. pozícióban zárták  a szlovén versenyt.

Az abszolút 27-28. helyen végeztek a Gyuriczky Zsolt-Böröczi Levente és Merencsics Árpád-Kulcsár Dániel párosok. Előbbiek Mitropa 16., utóbbiak Mitropa Historic 5. helyet szereztek. Kovács Zsolt és Fridrik Gergő a 37. helyen ért be a VW Golffal (Mitropa 21). A  Nemerey Ádám-Ösze Róbert egységnek nem sikerült teljesíteni a 33. Fuchs Rally Velenjet.

A 33. Fuchs Rally Velenje végeredménye IDE kattintva megtekinthető.