Timerzyanov lesz Grönholm csapattársa

Fotó: FIAWorldRallycross.com

Ma két újabb versenyzőről derült ki, hogy a WRX melyik csapatában folytatja idén.

A GRX Taneco csapat két Hyundai i20 Supercarral vág neki a rallycross világbajnokság idei szezonjának. Az autó alapját a 2016-os i20 WRC képezi, ezt adaptálják a rallycrossra. A csapatvezető Marcus Grönholm korábban még a Peugeotnál dolgozott a Hyundai Motorsport jelenlegi vezetőjével Michel Nandannal. A jó kapcsolat miatt esett a választásuk az alzenauiakra.

Az már korábban biztos volt, hogy a GRX Taneco egyik versenyzője Niclas Grönholm lesz. Ma csapattársát is megnevezték, aki nem lesz más mint a kétszeres Európa-bajnok Timur Timerzyanov.
“Régóta vártam erre a lehetőségre – talán 2014 óta – és nagyon izgatott vagyok”-kezdte Timerzyanov. “Örülök, hogy Niclas lesz a csapattársam, tavaly már megmutatta a benne rejlő potenciált. Jó lesz Marcussal dolgozni, aki megért engem. Ugyanazok a céljaink az idei évre, minél jobb eredményt elérni és ő tudja a legjobb módját, hogy elérjük.”

“Tudjuk, hogy Timur milyen eredményekre képes és Niclas is sokat dolgozott a télen. Meg lennék lepődve ha nem tudnánk felvenni a versenyt a nagyfiúkkal. Az első cél az elődöntő, aztán a döntő és végül a döntő.”-mondta Marcus Grönholm.

A GCK csapat is megnevezte Guerlain Chicherit idei társát. A 33 éves Jérôme Grosset-Janin fogja vezetni a második Renault Megane R.S. RX-et. A francia versenyző 2014-ben és 2015-ben is második lett az Európa-bajnokságon. A világbajnok sem lesz újdonság számára hiszen hat versenyen indult az elmúlt években.