Szendrei Péter: Sikerült az egyik legdurvább pályán átesnem a tűzkeresztségen

Egy újabb beszámoló a Penta Rally a Hertz Kupáért-ról.

Életem első gyorsasági szakaszait teljesítettem a múlt hétvégén megrendezett Lábatlan-Bajna Sprint futamon. Sok versenyzőtársam mondta, hogy sikerült az egyik legdurvább pályán átesnem a tűzkeresztségen! Volt is bennem para rendesen! 🙂

A szombati napon minden nagyobb zökkenő nélkül sikerült átmennünk az adminisztratív és a technikai átvételen, a kocsi szuperül fel lett készítve. Kisebb gondot okozott nekünk, hogy a 31-es rajtszám miatt pont a nap közepén kellett mennünk az átvételekre, így a pályabejárást meg kellett szakítanunk, és a kis átvételi csúszások miatt igencsak sietnünk kellett az itiner elkészítésével.

Különösen nehéz volt ez így nekünk, mivel életemben először írtunk pályát, Édesapámnak (aki a navigátorom) nem volt könnyű dolga, mivel kis túlzással még a pálya szélére belógó fűszálat is feldiktáltam neki!

Vasárnap reggel nagyon ideges voltam, nem tudtam, hogy hogyan fog az első gyors sikerülni!

Ki szeretném itt emelni, hogy szerintem az első Shakedown nagyon jó ötlet volt a rendezőktől, sikerült az autót és a pályát, zárt és biztonságos körülmények között kipróbálni.

Az első mért Lábatlan-Bajnát nagyon megtiszteltük, sok mindent ki kellett venni az itinerünkből, egyszerűen lehetetlen volt ennyi információt ilyen gyors tempónál elmondani!

A második mért szakaszon a pálya első harmadánál beesett előttünk egy versenyző páros, le kellett lassítanunk a pályabírók sárga zászlója miatt, bent maradt legalább 10 másodperc, viszont a beíróban láttuk, hogy sikerült egy egész közeli időt menni még így is a kategóriát vezető párosokhoz.

Innentől kezdve nagyon felszabadultan sikerült autóznunk, próbáltuk az autó határait ízlelgetni. Hozzá kell tennem, hogy erre a pályára rettentően rövid volt a váltónk áttétele, sokszor 3-4 kanyaron keresztül öblögettem ötödikben nyolcezer környékén, itt biztosan rengeteget kaptunk a többiektől, valamint a középkemény abroncsainkat is nehéz volt működésre bírni az időnként csepergő esőben.

A harmadik gyorstól sikerült a sprint4 és az RWD1 kategória 4. helye környékén autóznunk azonban Janovich Roli műszaki hibája miatt sikerült életem első sprint versenyén felállni a dobogó legalsó fokára! Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak Buszosnak és Jámbor Lacinak a dobogós helyezésekhez!

Szeretném megköszönni Édesapámnak, hogy hitt bennem és hosszú éveken keresztül felépítettük azt a szintet, ami lehetővé tette, hogy lépcsőről-lépcsőre lépkedve sikerült eljutni az első rally versenyemre!

Köszönöm Mihóknak és Sanyinak a rengeteg munkát, amit a kocsival töltöttünk és a hibátlan szervizt! Édesanyámnak köszönöm a rengeteg finomságot, amit Feleségemmel együtt elénk varázsolnak a szervízparkban. Itt szeretném megköszönni Felségemnek Adrinak, hogy mindenben támogat és elviseli ezt a bolond hobbymat!

Köszönöm Kasza Zolinak a szuper motort, Májkinak a hibátlan váltót és hajtást, Gumis Tibinek a sok gumizást és a szép felniket, Csendes Zsoltnak a futómű profi beállítását!

Köszönöm azt a sok-sok csápolást, amit a pálya szélen álló rallyrajongóktól kaptunk, hihetetlen élmény volt így autózni! 😀 😀 😀

Köszönöm a rendezőknek a hibátlan rendezést és verseny lebonyolítást!

Ha minden úgy sikerül, ahogyan tervezzük, akkor idén még szeretnénk menni sprint versenyen és a Szilveszter Rallyn.

Ha szeretnétek többet megtudni csapatunkról, akkor kövessetek minket Facebook oldalunkon:

Facebook.com/nephariusracing