Szabó Krisztián harmadik a rallycross EB-n, Janika nyerte a Mecsek Rallyet

Fotó: Johnny Loix

Remekeltek a magyar rallycross versenyzők Olaszországban. Közben itthon Janika nyerte az ORB záró futamát.

A 49. Mecsek Rallyen a mai három szakaszon nem történt változás az élmezőnyben. ifj. Tóth János közel másfél perc előnnyel nyert Kazár Miklós előtt. Az abszolút harmadik helyet Bútor Róbert szerezte meg, de őt az ORB-ben nem értékelik, így ott Rongits Attila lett a harmadik.. Az erőgyorsaságiért járó bónusz pontokat Janika, Kazár és ifj. Vincze Ferenc kapta. Janika számára azonban ez is kevés volt az év végi második helyhez, azt Kazár szerezte meg.

A 49. Mecsek Rallye nem hivatalos végeredménye:
1. ifj. Tóth János-Szőke Tamás Peugeot 208 T16 R5  1:43:32,9
2. Kazár Miklós-Ferencz Ramón Mitsubishi Lancer Evo IX R4  +01:28,1
3. Bútor Róbert-Tagai Róbert Mitsubishi Lancer Evo X  +02:28,7
4. Rongits Attila-Hannus László Mitsubishi Lancer Evo IX  +03:08,6
5. Ranga Péter-Czakó Janek Mitsubishi Lancer Evo IX  +03:44,3
6. Kovács Antal-Istovics Gergely Ford Fiesta R5  +03:58,9
7. Osváth Péter-Farnadi Ágnes Mitsubishi Lancer Evo IX  +04:23,1
8. ifj. Ranga László-Czakó-Budai Annamária Mitsubishi Lancer Evo IX  +04:24,0
9. Matics Mihály-Zejda Viktória Mitsubishi Lancer Evo IX  +04:34,6
10. ifj. Kiss László-Varga Zsuzsanna Mitsubishi Lancer Evo IX  +05:47,4

Közben Olaszországban, Franciacortan a rallycross világbajnokság és Európa-bajnokság mezőnye is versenyzett. Utóbbiban volt érdekelt Kiss Pál Tamás is, aki már az előfutamok során is remekelt. Onnan a negyedik legjobbként jutott az elődöntőbe. Itt még rá tett egy lapáttal és megnyerte a saját futamát. A döntő azonban már nem sikerült ilyen jól a számára. Generátor hiba miatt el sem tudott indulni Tomi. Végül Rustad bizonyult a legjobbnak. Szintén ebben a kategóriában indult Kárai Tamás a vadonatúj Audi A1 Supercarral. Ő az előfutamok után a 12. helyen állt. Azonban az elődöntőben nem sikerült végig mennie.

Az S1600-ban Szabó Krisztián az előfutamokból az 5. helyen jutott tovább. Az elődöntőben a harmadik helyet  szerezte meg, míg a döntőben az 5. lett. Linnemann nyert. Az így megszerzett pontok nem voltak elegendőek Szabó Krisztián számára, hogy megtartsa a második helyet. Így az Európa-bajnokság harmadik helyén végzett. Gratulálunk!  Luigi 12-ként ment tovább az elődöntőbe, ahol 5. lett.
A S1600-as bajnokság végeredménye: 1. Baumanis 158 pont, 2. Linnemann 134., Szabó Krisztián 128

A WRX mezőnyében a hétvége legnagyobb vesztese Hansen lett, aki az elődöntőben egy hármas ütközés áldozata lett, így nem jutott a legjobbak közé. A döntőben Bakkerud nyert Kristoffersson és Solberg előtt.