Kállai Tamás: Próbáltunk gyorsan és látványosan menni

Tamás BMW-re cserélte a Ladát a METABOND Rallyra, rábaringi élményeiről mesélt.

Kállai Tamás: “Az idei év nem nekünk kedvez. Pedig jól indult nagyon, mivel az idei évtől komoly támogatóval a hátunk mögött tudunk komplett szezont menni. A probléma csak az, hogy az autónk nem készült el a mai napig.Valami átok ül rajtunk, amit valaki már igazán levehetne. 🙂 Az idei évet Orfűn kezdtük volna a kis 2107-es A-s Ladával. Az új motor viszont sajnos a mai napig nem készült el. A Horváth Boci Emlékverseny számomra egy nagyon fontos verseny, hisz évek óta megyünk rendszeresen itt. Mivel ennyire fontos így nem szerettük volna kihagyni. Viszont autónk nincs még. Ezért a bérlés volt az utolsó lehetőség. Sikerült kibérelnem egyik kedves barátom komoly BMW-jét. Kicsit izgultam mert szombaton ültem benne először, amikor is csak pár métert tudtam vele gurulni.

A vasárnapi Shakedown volt az első, amikor tudtam próbálgatni. Ahogy szokott a szerencse akkor sem volt velünk, ugyanis a bal első futóműállító csavar eltört így az autó eleje teljesen lebukott és a kerék beleért mindenbe. Lassan letudtunk jönni a szervizben meg is oldották a fiúk a problémát, amiért külön köszönet Kovács Öcsikének és barátjának! Nélkülük nem tudtuk volna folytatni a futamot. A probléma elhárult, viszont kikéstük az első gyors rajtját elég sokkal. Így kiestünk a versenyből, még mielőtt az elkezdődött volna. Szuperrallyztunk viszont tovább. Annak ellenére,hogy nem voltunk versenyben próbáltunk gyorsan és látványosan menni. Az autó nagyon jó, ezért gyorsan össze is barátkoztunk. Annyira, hogy a második gyorson kategória 2. időt jöttünk, míg a 3.-on már kategória elsőt. Ezt mi sem gondoltuk volna. Pláne azért mert a nézőket is próbáltuk kiszolgálni.No meg karcmentesen szerettem volna visszaadni a kocsit a tulajdonosának. Ami sikerült is! 🙂 Nagyon élveztük! Örültem, hogy egy ilyen autóban is kitudtam magam próbálni.Az év hátralévő részében viszont visszaülünk a megszokott Kawazöld kocka Ladába és főleg a déli régió 1.6A kategóriájában szeretnénk pontokat gyűjteni!

Nagyon nagy köszönet a VPT Group-nak! Nélkülük nem tudtuk volna egy ilyen autót kipróbálni.
Továbbá köszönet: Minigarden, sopronrally, ZKTechnik
És nem utolsó sorban köszönöm Berki (Gagarin) Gábornak az autót. Szintén nagyon nagy köszönet Kovács Öcsikének és barátjának a szervizért!”
vpt