Így látták a versenyzők a Metabond Kupát 2. rész

A verseny győztese, ifj. Fogarasi Attila és Heizer-Venesz Tibor is mesélt a rábaringi kalandjairól.

Heizer-Venesz Tibor “Heyzi” (fenti képen): “Mindjárt kezdeném azzal, hogy az autó mint szokott megint az utolsó pillanatban készült el.
Ennek meg is volt az eredménye, szóval nem tudtuk kipróbálni.
A gépátvétel rendben zajlott, de utána még kuplungot is cseréltünk.
Vasárnap a szervizben mentem egyet vele és úgy tűnt minden oké. Aztán az első gyors elején már a váltónk be is ragadt egyesbe és így mentünk végig. Aztán a második gyorson is.
A harmadikra jöttünk rá hogy a váltó nem bírja a fordulatot ezért nem kellene agyig húzatni mert nem tudok felváltani. Aztán az utolsón már a rajtban megfeledkeztem róla úgyhogy ott már az első kapun ki is kéredzkedtünk mert nem akartam az egész pályát így teljesíteni. Le a kalappal a szervizeseim előtt, mivel mindig megcsinálták a következő rajtig.
Mindezek ellenére jól éreztük magunkat! A szervezéssel teljesen meg voltunk elégedve. A nézők is lelkesen csápoltak, ami adott egy kis lendületet. A pálya új nyomvonala is feküdt nekünk…tetszett minden része.
Kicsit teszt jellegű volt a verseny mert új motor került az autóba. Egy 1,6-os kb. 150 LE-s Kálmán motor, ami úgy tette a dolgát ahogy azt elvártuk.  A következő verseny még bizonytalan, mert szeretném ha minden patent lenne és addig nem biztos hogy összeáll.
Szeretném megköszönni a csapatomnak, szerelőinknek hogy ilyen kitartóak voltak! A médiásoknak a rengeteg felvételt! Valamint támogatóinknak a segítséget, akik levehetővé tették hogy ott lehettünk!
(AlmaMintabolt, Metal Industry Kft. SZIGMA-Gumi Kft., Jotta-Car Kft. 4V REKLÀM, felnifestés.hu, Ergoline, Dugó Alkatrész Kft. Gayer Kert.)
Kövessetek minket a facebook.com/heyziracing oldalon!”

ifj. Fogarasi Attila-Toloczkó Péter (Honda) Metabond Kupa 2015 Rábaring

ifj. Fogarasi Attila:”A téli szünetben átnézte a csapat Hondát, voltunk a Petivel navigátor suliban Orfűn, teszteltünk márciusban Nagyvelegen kb. 30 km-t, majd dekorozás, és végre eljött a hétvége. 🙂
Talán annyira nem izgultam, mint az első Trabantos versenyem előtt 2006-ban, de nem voltam nyugodt az utolsó napokban. Az izgalmam fő oka, a tavalyi évi sikertelenségek voltak. Annyiszor kiestünk 2014-ben, hogy szinte csak ezen agyaltam. Aztán az 1. gyors után enyhültek a panaszok. 🙂 Szerencsére sikerült abszolút 1. idővel nyitnunk, amit meg is tartottunk a verseny végéig.
Nagyon pontos itinert írtunk a pályabejáráson, és próbáltunk ugyanilyen pontosan, sallang mentesen menni az utolsó gyorsig.
Az autóban is, és bennünk is még nagyon sok van. Próbálunk folyamatosan gyorsulni, és mindenképpen csak a MARB kategóriára koncentrálni, nehogy úgy járjunk mint a tavaly éjszakai Rábaringen..
Nagyon hálás vagyok a Támogatóinknak, hogy egy ilyen autóval vághatunk neki az évnek. Sokszor bele gondolok, hogy nemrég még Trabiztam, Suzukiztam, Opeleztem (Corsa, Astra) most megy egy Type-R. 🙂 Nincs lehetetlen… 🙂
A következő versenyünk Cereden lesz május 9-10-én.

Támogatóink:
– Premio Abroncs + Autószerviz
– Winkler Trans Kft. (Köszi Tücsy! 🙂 )
– Persped Kft., Greenman
– Er-Fa 2000. Kft.
– Lincz Kft.
– Etik Nyílászárók
– Etik Trans Kft.
– Tárlat Étterem Mór
– Hugo Ételbár Mór
– Ati fólia & Ati Design Mór
– Master Clean Autó
– Mór Önkormányzata
– KÖSZI PAPA!

Továbbá ugyanekkora köszönet a Csapatnak, akik a legjobb barátaim is! Nélkülük sem menne, hiszen nekik köszönhetem azt, hogy az autó rajt kész állapotba kerül a versenyekre, és csinálhatom azt, amit a világon a legjobban szeretek. 🙂
Köszönöm a világ legjobb autó szerelőjének, Nagy Péternek, aki bánatára a rokonom is lett (sógor :D). Dobrán Janinak, aki szintén mindenben nagyon sokat segít! Kelemen Levesnek a jó kajákért, Hartl Zolinak az áldozatos segítségekért, Imre Gabinak a szerelésekért és a miskolci körökért 🙂 , Totónak a versenyeken való segítségekért, a CSALÁDNAK, hogy ezt elviseli, és mindenkinek aki kicsit is hozzá tett ehhez az egészhez, akár régen, akár most!”

Lájkold a csapatot a Facebookon!