Gergely Róbert: „Eredményesen, de csalódottan”

P1300951A Rallye2-ben versenyző Gergely Róberttel beszélgettem a Székesfehérvár Rallyeról. Valamint egy belsőkamerás felvételt is megnézhettek tőlük.

-A Székesfehérvár Rallyen ismét aszfalton versenyezhettetek. Hogy sikerült a verseny számotokra?
-Eredményesen, de csalódottan. Talán ez a legjobb összegzése a hétvégi futamnak. A nap végére az abszolút 3. helyre sikerült felférnünk, míg a csoportot és a kategóriát megnyertük. Kívülről ez talán nem is tűnik rossz eredménynek, de számunkra nem ez volt a kitűzött cél. Sajnos a versenyen nem tudtam 100%-os formám hozni és kicsit dekoncentráltan is vezettem, illetve végig küzdöttünk az autó beállításaival és a gumikkal.

-Ha jól tudom a pályák nem voltak teljesen idegenek számodra. Hogy tetszettek?
-A pályákkal összességében meg vagyok elégedve. A pusztavámi szakaszon már jártunk két éve, a többi sajnos ismeretlen volt. Itt tudtunk is egy abszolút időt menni az 5. gyorson. A legjobban viszont a 18km-es kőhányási szakasz tetszett, ez egy igazi rally pálya remélem még sokszor rendeznek itt versenyt a jövőben.

P1300951

-Szombaton murván zajlott a verseny. Szívesebben mentetek volna ott, mint aszfalton?
-Igen. Mi Bükfürdő után teljesen murvára készültünk, és kicsit szíven ütött mikor megláttam a versenykiírást az aszfaltra. Nekünk a szombati porolás jobban feküdt volna.

-A székesfehérvári verseny előtt jártatok Szegeden is ahol, rajongókat is autóztattál. Mi is volt ez pontosan és milyen volt?
-Ez egy szlalom party volt, melyen csapatunk szponzorként szerepelt és ezért nem volt kérdés a mi részvételünk sem. Persze nem is bántam meg, jó hangulatú kis „party” volt időmérés és nevezés díj nélkül, sok nézővel akik közé rendőrök álltak be szurkolni! Szerintem abszolút követendő példa, bárki részt vehet rajta, jó pályán, biztonságos szervezésben ingyen, a közúti vagánykodás helyett.

-A Rally2 következő versenye Veszprémben lesz. Ott milyen eredménnyel lennél elégedett?
-Veszprémet hazai versenyemnek tekintem, ott elméletileg már minden pályát ismerek, úgy hogy cél mindenben az elsőség, nagyon hiányzik már az abszolút 1. kupa a vitrinből. 🙂

Lájkold a csapatot Facebookon.

A csapat szponzorai:
gergely-robi-szponzor2gergely-robi-szponzorok