FIA WTCR & ETCR Slovakiaring 2018

A közös versenyhétvége előzetese minden hasznos információval.

2018. július 13-15. között másodszorra látogat a kamion Európa-bajnokság a Dunaszerdahely melletti Slovakiaringre.  Ezúttal ráadásul a túraautó-világkupa soron következő fordulóját is ott rendezik.

Tavaly a Tankpool24 Racing Team Mercedesevel Kiss Norbi szombaton és vasárnap is megnyerte az első futamot. A magyar versenyzőnek az idei három forduló során mindig sikerült a dobogóra állnia, de győznie még nem sikerült. Így Norbi nyerni megy a Slovakiaringre. Az eddigiek alapján Hahn és Albacete lehet a legnagyobb ellenfele. Az Oxxo Racing Team színeiben versenyző Ryan Smith tavaly nem indult a szlovákiai fordulón, így neki új lesz a pálya.

A WTCR-ben hasonló célokkal áll rajthoz Michelisz Norbi. Idén már ő is többször állt a dobogón, de nyernie még nem sikerült. A Vila Real-ban az első győzelmét megszerző szlovák Mato Homola otthon is szeretne bizonyítani. A 25 fős állandó mezőny mellé ezúttal Petr Fulín és Andrej Studenič csatlakozik szabadkártyásként. A cseh Fulín korábban ETCC-ben volt bajnok, most egy Cupra TCR-el fog indulni, míg a szintén 41 éves szlovák Studenič egy Volkswagen Golf GTI TCR-t fog terelgetni a Diósförgepatony mellett található pályán. Studenič 1992-ben kezdett versenyezni, versenyzett hegyen, túraautókkal és sportautókkal (A ŠKODA Favorit-tól a Ferrari 458 GT3-ig mindennel versenyzett már), de dolgozott mérnökként és coach-ként is.

A betétfutamokra is érdemes lesz figyelni, hiszen a márkakupák mindig izgalmas csatákat ígérnek, ráadásul a KIA Platinum Cup-ban és a Swift Cup Europr-ban is vannak magyar versenyzők, akinek szurkolhatunk.

Fontos megemlíteni, hogy a zsúfolt hétvége miatt a WTCR időterve eltér a megszokottól. Az első időmérő pénteken lesz, szombaton két versennyel és a második időmérővel folytatódik a program. Vasárnap délelőtt rendezik a harmadik versenyt.
A paddockba való belépéshez nem kell külön jegyet venni.

Időterv
Facebook esemény

Képeink a kamion Eb tavalyi slovakiaringi fordulójáról ITT elérhetőek, míg a WTCR idei hungaroringi hétvégéjén készült képek ITT nézhetők meg.