Ekström nyert Mettetben, Csucsu a legjobb magyar

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A rallycross világbajnokság és Európa-bajnokság mai belgiumi, és a Skoda Octavia Cup ausztriai történései.

Ekström ott folytatta, ahol tegnap abba hagyta. Megnyerte a Q3-at, a Q4-ben csak 9. lett, de így is elsőként jutott az elődöntőbe. A címvédő Solberg egy 2. és  egy 1. hellyel másodikként jutott tovább, míg Loeb egy 3. és  egy 2. hellyel harmadikként. Az első elődöntőben Ekström, Loeb, és Duval volt az első három sorrendje. Baumanist kizárták. A másik elődöntőben Solberg nyert Kristoffersson és Marklund előtt.
A döntőben Marklund remekül kapta el a rajtot és feljött a második helyre, Ekström és Solberg közé. Solberg már az első körben letudta a Joker körét. A 2. kör közepén Marklund hibázott, Loeb és Solberg is megelőzte. Az 5. kör elején Marklund megelőzte Duvalt, ezzel kialakult a végső sorrend. Az utolsó körben Ekström, Loeb és Kristoffersson is letudta a Joker körét. Ekström idei második győzelmét aratta Loeb és Solberg előtt. A további sorrend: Marklund, Duval és Kristoffersson. Ekström a győzelmével a bajnokságban is átvette a vezetést.

A rallycross Európa-bajnokság mezőnyében a Q3-ban még minden remekül alakult Kiss Pál Tamás számára, hiszen második lett. A Q4-ben kezdődtek számára a gondok. Egy remek rajt után a második körben a váltóbovden végén lévő GL szem csavar eltörött, így 1-es fokozatban kellett, hogy befejezze a futamot és csak 19. lett. Ennek ellenére második legjobb magyarként jutott az elődöntőbe a 6. helyen. Az 5. helyen Kárai Tamás jutott be. Ő egy 10. és egy 4. helyezést szerzett az előfutamok során. Csucsu a 8. helyen jutott tovább a Q3-ban még egy újabb 7. helyet hozott, de a következő előfutamban neki is gondjai voltak.
Az első elődöntőben csak Kárai volt érdekelt, 4. lett. Ezt a menetet Grosset-Janin nyerte. A másik elődöntőt Kevin Hansen nyerte, Csucsu a harmadik lett. Itt tovább folytatódtak Kiss Pál Tamás gondjai. Egy ugrató után irányíthatatlan lett a Peugeot és felült a belső gumiterelőkre, így Tomi csak nézte az elődöntőt az autóból.
A döntőben Kevin Hansen bizonyult a legjobbnak megelőzve, Grosset-Janint és Linnerudot. Csucsu a 4. lett.

A Skoda Octavia Cup második Red Bull Ringi versenyén Tim Gábor a 7. helyről indult miután a sorsoláson ezt a számot húzták ki és ennek értelmében az első hét versenyzőt fordították meg. Így Bares indult az élről és ezt ki is használta és megnyerte a versenyt, Ezzel megszakadt Tim Gábor győzelmi sorozata. Az Apex Racing versenyzője végül a 3. helyre küzdötte fel magát Vorba mögé.