DTM&TCR Hungaroring 2017

Fotó: DTM

A két neves túraautó széria magyarországi versenyeinek az előzetese minden hasznos információval.

2017. június 16-18. között látogat Magyarországra a Német Túraautó-bajnokság (DTM) mezőnye. Ezúttal a bajnokság harmadik versenyhétvégéjét rendezik a Hungaroringen. A bajnokság az idei évben alapos szabályváltozásokon esett át. Az új szabályokhoz az egyik legjobban a Mercedes versenyzője, Lucas Auer alkalmazkodott, az idei négy futamból kettőt megnyert és vezeti a bajnokságot. A bajnokságban második Jamie Green (Audi) szintén két futamot nyert idén. Így a hungaroringi hétvége legnagyobb kérdése, hogy ismét ők diadalmaskodnak majd vagy meg lesz az idei harmadik futamgyőztes? A másik nagy kérdés, hogy a BMW-nek sikerül-e az idei első győzelem?

A DTM-nek a Hungaroringen lesz először a betétfutama a TCR International Series. Így igazi túraautó-ünnepet láthatunk majd Mogyoródon. Ráadásul ebben a szériában Michelisz Norbert is indulni fog vendég pilótaként. Norbi most először fog a saját csapata a M1RA színeiben versenyezni. Az M1RA Hondájával versenyző Tassi Attila, a Zengő Motorsportos ifj. Ficza Ferenc is nagyon várja, hogy Norbi ellen versenyezzen. Zengő Zoli reményei szerint Feri már a KIA-val indulhat a hazai versenyén. Jedlóczky L. Márk a Team Unicorse Alfa Romeójával fog debütálni a TCR-ben hazai pályán. A mezőnyben Norbi mellett más jelenlegi és korábbi WTCC-s versenyzők is feltűnnek.

A túraautók mellett lesznek formula autók is, az FIA F3 Eb mezőnye. Itt az indulók között megtaláljuk Mick Schumachert, Habsburg Ferdinandot, Lando Norrist és Harrison Neweyt. Három hétvége után Eriksson vezet 139 ponttal, a második Norrisnak ugyanennyi pontja van, míg Günthernek a harmadik helyen 2 pont lemaradása van.

Időterv
Jegyek

Korábbi képeink a DTM hungaroringi versenyeiről: 2016 2014