Bakkerud vezet Rigában, Kiss Pál Tamás előkelő helyen

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A WRX és az ERX Supercar kategóriájának mai történései. Ekström és Solberg hatalmasat csatázott (videóval), aminek komoly hatása lehet a bajnoki címért folytatott csatára.

A WRX-ben a Q1-ben Timmy Hansen érte el a legjobb időt, Andreas Bakkerud a második pozícióban végzett. Bakkerud a Q2-ben is a második helyen végzett, viszont akkor Kristoffersson volt a leggyorsabb. Így a Ford Focussal versenyző pilóta zárta az élen a mai napot. Loenb mindkét kvalifikációt a harmadik helyen fejezte be, összesítésben a negyedik. A kilencszeres rally világbajnok elé Kristoffersson férkőzött be. Nagyon jól ment ma a DTM bajnok Timo Scheider, aki az ötödik helyen áll.

A bajnoki címért küzdő Ekström és Solberg a Q1-ben még a 4. és 5. helyet szerezte meg. A Q2-ben egy futamba kerültek. A futam végén Solberg előbb összeért Hansennel majd Ekströmmel vívott nagyon kemény test-test elleni csatát. (Lásd a videót lejjebb ) Azonban a futam után Solberget kizárták, Ekström egy figyelmeztetéssel megúszta. Ekström a 14., míg Solberg a 22. helyen zárta a napot.

Az ERX Supercar kategóriájában Kevin Hansen ismét magabiztosan nyerte mindegyik kvalifikációt, így ő zárta az élen a szombati napot. Kiss Pál Tamás egy 12. hellyel kezdte a napot, de a Q2-ben javítani tudott és második lett. Így legjobb magyarként az 5. helyről várhatja a folytatást. Kárai Tamás egy 5. és 9. hely után a 7. helyen áll Rigában.