Bakkerud lesz Ekström csapattársa

Fotó: FIAWorldRallycross.com

Újabb bejelentés a WRX 2018-as mezőnyével kapcsolatban.

Azok után, hogy hétfőn Mattias Ekström bejelentette, hogy 17 év után kiszáll a DTM-ből és idén már csak a rallycross világbajnokságra koncentrál, ma egy újabb kérdésre választ kaptunk. Andreas Bakkerud megerősítette, hogy Ekström csapattársa lesz az EKS Audi Sport csapatnál, ahol új autók készülnek az idei évre.

Ősszel még nagy kérdés volt a csapat jövője, mivel az Audi nem kívánta tovább finanszírozni a csapatot. Ekström szavaiból viszont kiderül, hogy továbbra is élvezik a négykarikások támogatását: “Az Audi támogatásával egyértelműek a céljaink: harcban akarunk lenni az egyéni és a csapat világbajnoki címért. Ehhez néhány változást kell eszközölnünk, ezért készítünk két új autót.”

Andreas Bakkerud az elmúlt két évet Ken Block csapattársaként töltötte a Hoonigan Racing Divisionben. Miután kiderült, hogy a Ford kiszáll még az is megfordult a fejében, hogy a WRC2-ben indul idén, ha nem talál helyet a rallycross világbajnokságon.
“Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Mattias csapatában versenyezhetek.”-kezdte a 26 éves norvég. “Évek óta jóban voltunk egymással, testközelből figyeltem az EKS fejlődését. Idén szeretnék a bajnoki címért harcba szállni.”