Átestek a tűzkeresztségen…

Szabó Árpáddal és Bakó Lászlóval beszélgettünk a CREDOBUS Eger Rallyeról.

Szabó Árpád és Begala Tamás versenyzőpárosként a Szilveszter Rallyen debütáltak, minek hatására idén már egész szezonban egy autóban ülnek az Országos Rallye Bajnokság keretein belül a Peugeot kupában. Árpival az Eger Rallyeról, illetve Bakó Lacival, a Bakó Rallye Team tulajdonosával (akik ma Magyarországon az egyik legnagyobb csapat az R2-es autók terén, akik számos autót adnak bérbe a versenyezni vágyó pilótáknak) a csapat terveiről beszélgettünk.

-Szia Árpi, még mielőtt belemennénk a részletekbe, mesélj kicsit, hogy alakult a téli felkészülés számotokra?
-A szilveszteri futam után egy percig sem pihentünk, hiszen tudtuk azt, hogy idén nagyon korán kezdődik a bajnokság. A PSZA Motorsport háza táján is voltak változások, hiszen voltak versenyzők, akik más csapatot választottak, viszont voltak olyanok, akik csatlakozni szerettek volna. Fontosnak tartottuk Arnolddal azt, hogy a fejlődésünk fokozatosságát idén is tovább vigyük, így ennek fényében kezdtünk bele az idei évbe. Emellett persze Tomival elkezdtük szépen felépíteni az szezonunkat, hogy a Peugeot 208 R2 kupában tudjunk versenyezni. A csapat nem volt kérdés számunkra, hogy honnan béreljünk autót, hiszem már januárban megállapodtunk Bakó Lacival.

-Sok év elteltével újra van egy kupasorozat a magyar bajnokságban. Be tudnád nekünk mutatni egy picit, hogy hogy is néz ki ez?
Alapvetően már a 2017-es szezonban szerették volna ezt létrehozni, de idénre kerekedett ki teljesen. A Peugeot Hungary, a Peugeot Sport, a Tagai Racing Technology és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség közösen alapították meg ezt a kupát, aminek a fő célja az, hogy egyforma autóval, s így egyforma feltételek mellett versenyezzenek fiatal versenyzők profi szinten. Ehhez mi, versenyzők, rengeteg segítséget, támogatást kapunk, többek között az egységes dekor, a versenyzői overál, sátrak, ponyvák, kordonok mind benne vannak a csomagban. Nem beszélve arról, hogy Ifj. Tóth János és a TRT mérnökei gyakorlatilag minden percben rendelkezésünkre állnak. Egy versenyen csak és kizárólag nyolc darab Pirelli gumit használhatunk fel, amit szintén a legkedvezményesebb áron kapunk. Egy olyan média hátteret kap a kupa, ami azt gondolom, ma egyedülálló szintű, ilyen komoly anyagot csinálni egy-egy versenyről, nagyon komoly költséget jelentene, ha magunknak kéne megcsinálni, de a kupa végett a szponzorainkat úgy tudjuk kiszolgálni, mint még eddig soha.

-Hogyan sikerült számotokra az Eger Rallye?
Mivel ez volt az első közös versenyünk a Peugeot-val, az első napi szakaszok számunkra csak és kizárólag az ismerkedésről szóltak, egy tartós tesztnek fogtuk fel a szombatot. Gyakorlatilag mindenféle jobb és rosszabb szituációt megéltünk az autóban, míg sikerült kitapasztalni, hogy mi a jó számunkra és mi az autó beállítása szempontjából az ideális. Azt gondolom, hogy az első nap lényege az volt, hogy beérjünk az esti parc fermébe, és ez sikerült is. Vasárnapra ennek köszönhetően sikerült felvenni a versenytársakkal a tempót, és el is kezdtük magunkat nagyon jól érezni az autóban – ez abból is látszik, hogy nyolc szakaszból sikerült ötöt megnyerni, nem csak a Peugeot kupában, hanem a hatos kategóriában is. Plusz öröm számunkra, hogy a Powerstage-ért járó maximális plusz pontokat is mi vittük haza.

-Hogyan tovább, irány Miskolc?
Így van, az első verseny tapasztalataiból kiindulva, Miskolcra egy kicsit rutinosabban fogunk már érkezni. Az biztos, hogy a verseny előtt részt fogunk venni egy teszten, ahol egy kicsit jobban magunkra hangoljuk a kocsit, illetve szeretnénk a tempónkat is az első napon növelni. Ez egy nagyon hosszú bajnokság, így ésszel kell versenyezni, szeretnénk év végén is valami szép eredményt, ezért viszont célba is kell érnünk minden versenyen. Sok van még autóban és bennünk is, de a tapasztalattal jön majd meg a tempó, illetve nekem is vissza kellett rázódni három év kihagyás után a nagy sebességhez és a rövid féktávokhoz, minden esetre bizakodva jöttünk el Egerből, hogy van mire építkezni.

-Laci hogyan vélekedsz a Peugeot kupáról?
Nekünk nagyon tetszett ez a kezdeményezés, nagyon profi körülmények között és megfelelő emberi háttérrel (Tagai Tomi, Balkányi Gyuri, TRT-s mérnök srácok) lett megszervezve a márkakupa. Nem is érti az ember ilyenkor, hogy miért nem lehetett Magyarországon hasonlót kitalálni az elmúlt években, vagy miért kellett megszüntetni azt, ami volt. Az biztos, hogy ez a jövő, erre kell koncentrálni a csapatunknak is.

-Egy ilyen Peugeot 208 R2-es autónak egy ORB-s táv komoly megmérettetés?
-Az autókat nagyon megterheli az igénybevétel, nem volt olyan autó, amit ne kellett volna szerelni. Három null kilométeres autóból kettő is kiesett technikai gond miatt és a harmadik is ki akart állni a negyedik gyorsasági után, de végül pont ez nyerte meg a futamot. Pedig azt gondolom, mindenki kellő figyelemmel készítette fel az autókat.

-A csapatotoknak mik az idei évi tervei?
Mi Magyarországon első sorban a Peugeot kupára koncentrálunk, de egy időben a romániai hegyi és rally bajnokságban is részt vesznek az autóink. Ami biztos már, hogy az Európa-bajnokság (ERC) 4 futamán is ott leszünk, hiszen már megállapodásunk van a bérlőinkkel.

-Végezetül Árpi kinek szeretnéd megköszönni hogy autóba tudsz ülni?
Azt gondolom, idén nagyon sok jó ember áll mögöttünk, akiknek szívügyükké vált a csapat és a versenyzés is, ez fantasztikus érzés. Mind  Bakó Laci és Begala Tomi, a navigátorom 110%-ot beletesznek. Papp Arnie, akire mindig számíthatok, is mindent megtesz azért, hogy sikeresen célba tudjunk érni és a lehető legjobb beállítások legyenek a kocsin, illetve Bene Gergő csapatfőnökünk pedig folyamatosan megnyugtat, hogy mesze még vége, örüljek, hogy itt vagyok! Szóval egy nagyon jó csapat vesz engem körül, akikkel egy- egy hétvége jól fog eltelni, így öröm a versenyzés!

Természetesen a családom és támogatóimnak illetve a PSZA Motorsportnak hatalmas köszönet, hogy itt lehetek!

Együttműködő partnereink:
Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT, Solar Pro-Tech Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Szikszó Menza Kft., TomeeTrans, Pelixír Centrum Kft., Szuvorov Kft., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Multi Garage Kft, FoliaZ.hu, Extremelmenyek.com, Petersgumi.hu, Matricakell.hu – matrica webáruház, Kasza Motorsport, FervillSound Kft., Citroen Orbán OMP Autóház Kft., Folkem Kft., Alfa Szerszámcentrum Kft., BRT Média Kft.; Posta Mosó