5. Alexovics Kupa előzetes

P1310097 A nagyvelegi rallysprint verseny előzetese. Előnevezési listával és időtervvel.

Október 19-én rendezi az Arrabona Rally Club a CélTrans Rallysprint Bajnokság (CTRB) 5. fordulóját, az Alexovics Kupát.
Az ORB, Rally2 és Historic mezőny után az amatőrök is birtokba vehetik a Bakonycsernye-Nagyveleg-Tímárpuszta szakaszt. Majd visszafelé egy valamivel rövidebb szakaszt kell megtenniük az indulóknak. A Székesfehérvár Rallyhoz képest még annyi változás lesz a pályán, hogy több lesz a lassító.

A versenyre 58 páros adta le a nevezését eddig. A remek verseny garantált a pálya adottságai miatt. Nagyvelegen a faluban is vannak látványos részek, valamint Bakonycsernye és Nagyveleg között is több látványos rész van.

P1310097

A CélTRans Rallysprint Bajnokságot négy futam után Tölgyesi László és Nemes Csaba vezeti a Lada VFTS-sel. Mögöttük a Köbli Károly-Bán Viktor (Skoda Felicia) és Lengyel Gábor-Gál Balázs (Lada VFTS) párosok állnak. Mivel az első két helyen álló páros nem nevezett eddig a versenyre, a futam után alaposan átrendeződhet a tabella.

A shakedownon 8:45 kor indul az első autó Tímárpusztáról. Majd felvezetéssel visszatér a mezőny oda és 10:30 kor onnét rajtol az első gyorsasági.

Előzetes nevezési lista    Időterv   Plakát

ifj. Fogarasi Attila mesélt a pályáról és a céljairól:” A Tímárpuszta és Nagyveleg közötti útszakasz egy igazi embert próbáló pálya. A maga 10 km-vel megmutatkozik a kocsi és a versenyzők tudása. Én versenyeztem itt, ismerem a pályát, viszont az előzetest olvasva sajnálom, hogy ennyi lassító lesz benne. Reméljük, hogy hiba nélkül tudjuk teljesíteni a futamot, és sikerül megszorongatnunk megint egy-két Evot! A verseny után teljes erőbedobással a jövő évre fogunk koncentrálni!”

Bakonycsernye-Nagyveleg-Tímárpuszta belső:

https://youtube.com/watch?v=vMc_07zrxHs