Skip to content
Főoldal / ORB / Zsírpapa most volt Kaszánál – még szerencse!

Zsírpapa most volt Kaszánál – még szerencse!

Zsírpapa Zsiguli

A leggyorsabb zsigulis páros lesz Zsírpapa és Mészáros Imre a Vértes Rallyn, ami egyáltalán nem vicc, tényleg így van. 

Még akkor is, ha azt a bizonyos negyedikes kanyart idén maximum harmadikban vállalják el. Na de az egész Vértes Rallyra nem került volna sor, ha Zsírpapa nem látogat el Kasza Zoltán tuningmesterhez. 

„Most voltam Kaszánál, azt mondja, te mész Vértesen? Persze hogy megyek. Jó, akkor ülj be a kocsiba és hozd át a versenyautót, mert a jövő héten lesz a verseny – mesélte Zsírpapa. – Annyi munkánk volt a nyáron, hogy el is felejtettem, ha nem szól, nem lett volna kész az autó. 

Egy kombi difit kellett volna szereznünk, de nincs, úgyhogy az 1200-esnek a difije lesz bent, amivel 190 a VFTS végsebessége. Az biztos, hogy mi leszünk a leggyorsabb zsigulisok, csak a kigyorsításon fognak agyonverni minket.

Nagyon jók a pályák, tavaly is jól mentünk volna rajtuk, ha az első gyorson hallom Meszest, a másodikon meg nem esünk el, mint egy hülye gyerek. Elfelejtettünk elemet cserélni a Peltorban, ezért az első gyorson nem hallottam semmit. A szerviz hozta az elemet, de nem értek oda a gyors végére. Hevesi Pistiék kiestek, ott áll, azt mondja, mire vársz Zsírpapa? A szervizre, hozzák az elemet a Peltorba, de még nem értek ide, erre kitépte a sajátját, kivette az elemeket, odaadta. 

Na a második gyorson már hallottam Meszest. Elrajtolunk, bal négy bukkan, jobb négy átvág. Már a balban elúszott, a jobbra pedig rá sem tudtunk fordulni. Úgy beesetünk, hogy még a hátsó híd is elgörbült. Szerintem most átírom harmadikosra a kanyart, mert lehet, hogy negyedikben nem fér el. 

Idén mindenképpen célba akarunk érni. A héten parkettáztam Wirtmann-nál, szétszívtam a vérét, mondtam neki, ha most is megver, akkor felpúposodik a parkettája, úgyhogy szerintem nem mer megverni.“ 

Zsírpapát ennek a nem kis tervnek a megvalósításában az Etikett Print Kft., a Box Print-FSD Packing Kft. és a GQS Kft. fogja segíteni.

„Meg a szurkolók – teszi hozzá Zsírpapa – és a család, a csapatom, de tulajdonképpen ők is a családom. Meg Kasza, mert ha ő nem figyelmeztet, akkor lehet, hogy csak a jövő héten mentem volna a Vértes Rallyra. Pedig már nagyon várom. Nem baj, hogy hosszú a difi, akkor azzal verjük meg Wirtmannt.“