Skip to content
Főoldal / ORB2 / Zagyva Dorka ORB2-ben debütál a Salgó Rallyn

Zagyva Dorka ORB2-ben debütál a Salgó Rallyn

Zagyva Dorka

Bár az elmúlt hónapok a tanulásról szóltak Zagyva Dorka számára, az írásbeli és a szóbeli érettségi között azért egy kis rallyra is jut ideje. Édesapja, Zagyva Lajos navigálásával és a már megszokott Citroën C2 R2 Maxszal a hétvégi Salgó Rallyn debütál az ORB2-ben.

Igen komoly feladat előtt áll Zagyva Dorka, hiszen a Székesfehérvár Rallyn ugyan már versenyzett ORB1-es futamon, de az murva volt, aszfalton messze a Salgó Rally lesz a legkomolyabb versenye, ahol valaha rajthoz állt. Ennek megfelelően egyértemű célja van: tanulni, minden egyes gyorsasági kilométert teljesíteni és természetesen célba érni.

„Nagyon várom már a Salgó Rallyt – kezdte Zagyva Dorka. – Az elmúlt hetek nekem a tanulásról, apunak pedig a munkáról szóltak, úgyhogy jó egy kicsit visszarázódni. A múlt héten teszteltünk Zabar–Domaházán. Régen mentem már aszfalton és régen ültem versenyautóban is, úgyhogy nagyon hasznos volt. 

Komoly feladat lesz a Salgó Rally. A zagyvarónai pálya egy részén már mentem tavaly az ellenkező irányban, Szuha viszont teljesen új lesz. Próbáltam belsőkamerás felvételeket nézni, hogy képbe kerüljek. 

Apuval megbeszéltük, idén a tanulás a cél, nem is nézzük az időket. Mindent annak rendelünk alá, hogy célba érjünk. Ha ez sikerül, akkor én már elégedett leszek.“

Hasonlóan vélekedi Zagyva Lajos is, aki némi önkritikával emlékszik a Székesfehérvár Rallyn elkövetett hibájára, a 10 perces korai érkezésre. 

„Naponta háromszor–négyszer komoly matematikai képleteket forgatok a fejemben és gyakorlom az összeadást – nevet Zagyva Lajos. – A viccet félretéve egyetlen feladatunk van, hogy minden gyorsasági kilométert teljesítsünk és hogy a verseny végén fel tudjunk állni a céldobogóra. 

Dorka már versenyzett a környéken, de egy rallysprint és a másodosztály között is óriási különbség van, ezért csak a célba érkezésre koncentrálunk, az eredmény most másodlagos.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.