Skip to content
Főoldal / Tereprali / Yasir Seaidan győzni jön a HunGarian Bajára

Yasir Seaidan győzni jön a HunGarian Bajára

Yasir Saidan Mini
Fotó: X-raid

Előszőr indul a magyar versenyen a szaúdi versenyző, de a győzelem a célja a Minivel.

Hétvégén rendezik a HunGarian Baja tereprali világkupa futamot Várpalotán. Először indul nálunk a szaúdi Yasir Seaidan. Az X-raid egyik Minijét fogja vezetni, amivel a győzelmet célozza meg. Az X-raid ismeri a győztes receptet a magyar versenyen, korábban hétszer győztek a HunGarian Baján.

„A magyar verseny nagyon izgalmas lesz és nagy kihívást jelent majd. Természetesen a célom, hogy megnyerjem a versenyt. Nagyszerű eredmény lenne a számomra, mivel a célom, hogy megnyerjem tereprali világkupát a Baja kategóriában.” – mondta Yasir Seaidan a Rally Raid Spiritnek.

Seaidan 70,5 ponttal vezeti a bajnokságot, a második honfitársa, Yazeed Al Rajhi 43 ponttal. Al Rajhi szintén rajthoz áll Várpalotán és ahogy a HunGarian Baja honlapjának elmondta, nyerni szeretne. Erik van Loon a harmadik 34 ponttal.

Ki is az a Yasir Seaidan?

A magyar szurkolóknak valószínűleg kevésbé cseng ismerősen a neve, pedig a Dakar Rally-n már van top 10-es eredménye. Közel állt hozzá, hogy profi focista legyen, végül 21 éves korában fordult a motorsportok irányába. Quaddal kezdett majd autóra váltott. Első Dakarjának 2014-ben vágott neki egy Polarissal, idő előtt véget ért számára a verseny az ötödik szakaszon. 2016-ban visszatért a legendás versenyre egy Toyota VDJ200-al és a 39. helyen fejezte be a versenyt. Ez egyben a T2-es kategória harmadik helyét is jelentette. Mikor 2020-ban hazájába látogatott a Dakar Rally az X-raid Minijével állt rajthoz és a kilencedik helyen zárt. Idén januárban az SRT Racing Century CR6 buggy-jával vágott neki a sivatagnak. Három szakaszon végzett az első ízben, de mellette voltak problémái, így a 39. helyen teljesítette a versenyt.