Skip to content
Főoldal / WTCR / Yann Ehrlacher a WTCR 2020-as bajnoka

Yann Ehrlacher a WTCR 2020-as bajnoka

Fotó: WTCR

A szezonzáró hétvége összefoglalója.

Az előző fordulóhoz hasonlóan, a WTCR szezonzárójára is a Motorland Aragónon került sor – némileg változtatott nyomvonalon. Az első futamra a Hondák hátulra vizes gumit raktak – ennek köszönhetően átgázoltak a mezőnyön. Nestor Giralomi a 11. helyről indulva vezetett az első kör végére, Esteban Guerrieri pedig a 16. kockából startolva a harmadik volt a második körben. Guerrieri feljött a második helyre, majd az utolsó körben az addigra már nagyon meglépő Girolami elengedte. Ezzel a győzelemmel Guerrieri 16 pontra csökkentette a hátrányát a Yann Ehlacherrel szemben. Magnus állhatott a dobogó harmadik fokára.

Ami a magyarokat illeti Michelisz Norbert az elrontott rajt után a 16. helyen ért be. Tassi Attila a többi Hondához hasonlóan nagyot ment és a 20. helyről a tizedikre jött előre. Boldizs Bence a 17. lett, míg Kismarty-Lechner Gábor a 21. pozícióban zárt. Mikel Azcona a Santiago Urrutiával történt kakaskodás utána az ötödik lett a Zengő Motorsport Cuprájával.

A második futam elején Boldizs, Tassi és Tarquini csatázott, aminek a végén Guerrieri eltalálta a Cuprát és mindkettőjük versenyének vége lett. Ehlachernek az első hatban kellett végeznie, hogy már ezen a versenyen bebiztosítsa a bajnoki címét. A francia ezt meg is tette, Michelisz Norbi mögött a hatodik lett. Így Yann Ehrlacher a WTCR 2020-as bajnoka. Idei első győzelmét aratta Yvan Muller Jean-Karl Vernay és Mikel Azcona előtt. A spanyol az utolsó körben előzte meg Gilles Magnust.
Girolami alatt elfüstölt a Honda, így a csapatbajnokságot a Lynk & Co nyerte.

Tassi Attila a nyolcadik lett, míg Kismarty-Lechner Gábor a 14. helyért járó pontokat zsebelte be.

Az utolsó futamon Santiago Urrutia rajt-cél győzelmet aratott. Mellé a friss WTCR bajnok Ehlacher és a bajnoki második helyért is versenyben lévő Vernay állhatott fel. Az alfás versenyző hamar feljött a harmadik helyre, ekkor úgy nézett ki ő lehet az év végi második. Azconát Björk szépen kivezette mikor a spanyol megpróbálta megelőzni, ezzel Muller mindkettőjüket megelőzte, így Muller bebiztosította év végi második helyét. Vernay az utolsó körben még a bajnoki harmadik helyett is bukta, miután Tassi Attila a nyolcadik helyről lelassított, hogy elengedje Guerrierit. Az argentin lett a 10., akit Atika követet. Guerrierit azonban a verseny után megbüntették a pályaelhagyások miatt. 30 másodpercet írtak az idejéhez, amivel a 18. helyre esett vissza. Ezzel az összetett harmadik helyet végül mégis Vernayé lett.

Michelisz Norbi a hetedik lett, Boldizs Bence a 16. (ez egy pontot ért számára, mert Filippi szabadkártyásként nem kap pontot), míg Kismarty-Lechner Gábor a 19. helyen zárta a WTCR szezonzáróját miután kiugrott a rajtnál és ezért boxutca áthajtásos büntetést kapott.

WTCR 2020 – a bajnokság nem hivatalos végeredménye:
1. Yann Ehlacher 234
2. Yvan Muller 195
3. Jean-Karl Vernay 194

7. Mikel Azcona 188
12. Tassi Attila 100
13. Micelisz Norbert 93
18. Boldizs Bence 35
19. Kismarty-Lechner Gábor 17