Skip to content
Főoldal / WTCR / WTCR: Vila Real is törölve

WTCR: Vila Real is törölve

Fotó: WTCR

Hamarosan itt az alternatív naptár.

A magyarországi és a németországi WTCR hétvége után a portugál forduló is törlésre került. Június 19-21. között került volna sor a Vila Real-i versenyekre. A Portugál Autósport Szövetség jelentette be a verseny törlését.

„Teljes mértékben megértjük a döntésüket a WTCR Vila Real-i fordulójának a törléséről. Megpróbáltunk megoldást találni a helyi szervezőkkel, de a városnak jelenleg mások a prioritásai, a helyi embereknek próbálnak segíteni a koronavírusban.”-mondta François Ribeiro a TouringCarTimesnak.

„Mindig hatalmas ünnepély volt a verseny. Nyilván a jelen helyzetben messze vagyunk attól, hogy ünnepeljünk. A polgármesterrel megegyeztünk, hogy idén nem látogat el a WTCR Vila Real-ba, jövőre viszont erősebben térünk vissza, amikkor a 90. évfordulója lesz az itteni versenyeknek.”

„A felülvizsgált WTCR naptár készen áll, a jövő héten nyújtjuk be az FIA-hoz. A csapatokat folyamatosan tájékoztatjuk, az Eurosport Events és az FIA keményen dolgozik, hogy egy kompakt és akció dús szezonunk legyen augusztus végétől novemberig.”-zárta gondolatait Ribeiro.