Skip to content
Főoldal / Versenyinformáció / WTCR Hungaroring 2019

WTCR Hungaroring 2019

Minden információ a túraautó-világkupa magyar versenyéről.

2019. április 26-28. között ismét Magyarországra látogat a túraautó-világkupa. A WTCR-ben két magyarnak szurkolhatunk: Michelisz Norbertnek (Hyundai) és Tassi Attilának (Honda). A szezonnyitó marokkói hétvége után mindketten javítani szeretnének. A betegen versenyző Michelisz Norbi mindhárom versenyen pontot szerzett és a bajnokság 11. helyéről várja a folytatás. Tassi Attila a harmadik futamon szerezte meg első WTCR-es pontjait.

A WTCR idei mezőnye erősebb a tavalyinál, ezt jól bizonyítja, hogy a marokkói második időmérőn a 26 fős mezőnyből 23-an voltak egy másodpercen belül. Így garantáltan izgalmas három verseny elé nézünk a mogyoródi aszfaltcsíkon. Egyébként az első hétvége után a 26 fős mezőnyből 22 versenyzőnek van a neve mellett már pont.

A tavalyi versenyen készült képeink megtekintéséhez kattints IDE!

A 4381 méter hosszú pályán Michelisz Norbi tartja a körrekordot 1:52.176-al.
Az első és második verseny 12 körös lesz, míg a harmadik 15 körös lesz.

Fontos változás a jegyek szempontjából, hogy idén minden jegy érvényes a paddockba is. Jegyeket ITT tudsz venni elővételben. Természetesen a helyszínen is van rá lehetőség szombaton és vasárnap az 1-es, 8-as, 7-es kapuknál. Kapunyitás: 8:30 (szombat & vasárnap), a pénztárak 8 órakor nyitnak.

A WTCR mellett a TCR Európa-kupa is pályára gördül a Hungaroringen. Ők itt kezdik meg a szezont, a mezőnyben ott lesz Michelisz Norbert csapata, a M1RA is, Nagy Dániellel és Luca Engstlerrel. Az Európa-kupa mezőnyével egyidőben lesz a pályán a TCR Benelux mezőnye is. A TCR Beneluxban 10 versenyző indulása már biztos, de várhatóan még nőni fog a mezőny a szezonnyitó versenyig.

A KIA Platinum Cup-ban idén is szurkolhatunk Vogel Adriennek.

WTCR Hungaroring 2019:
Időterv
Facebook esemény
Korábbi képeink: 2018