Skip to content
Főoldal / WTCR / WTCR futamot nyert a Zengő Motorsport

WTCR futamot nyert a Zengő Motorsport

Fotó: WTCR

Mind a négy magyar versenyző pontot szerzett Spanyolországban.

Michelisz Norbert várhatta az első rajtkockából az első versenyt a Motorland Aragón versenypályán. A rajtnál miközben Magnust próbálta maga mögött tartani Vernay az élre állt. A belga is hamar a magyar versenyző elé került, akit követett Urrutia, Azcona, Tarquini és Muller. Norbi hetedik volt az első kör végén. Végül a franciát vissza tudta előzni és hatodik lett.

Vernay megőrizte a vezetést és idei első győzelmének örülhetett. Urrutia lett a második, akit Magnus követett. Azcona lett a negyedik, míg Boldizs Bence a 9. helyre hozta be a Cuprát. Az utolsó körben az utolsó pontszerző helyért csatázott Tassi Attila és Kismarty-Lechner Gábor, végül a hondásé lett a pont. A bajnokságot vezető Ehrlacher a 11. lett, míg riválisa Guerrieri a 13. helyen futott be.

A második futamnál már a rajt előtt jöttek a drámák. Michelisz Norbi autójában motort kellett cserélni, csak a boxból tudott rajtolni, ahonnét megkaparintotta az utolsó pontot.
A kivezető körén ált félre Boldizs Bence és Aurélien Comte is.

Ami a versenyt illeti Mikel Azcona rajt-cél győzelmet aratott, így a Zengő Motorsport öt év után ünnepelhetett újra győzelmet. A rajtnál jött fel a negyedikről a másodikra Yvan Muller, amit a verseny végéig meg is tartott. Urrutia ismét dobogóra állhatott. Vernay ismét jól kezdett, de a második kör elején az Alfa megadta magát.

A WTCR bajnoki címért harcoló Ehrlachert a hetedik, míg Guerrierit a tizedik helyen intette le a kockás zászló. Tassi Attila a mezőny végéből indulva a 14. lett. Kismarty-Lechner Gábornak egy körrel a vége előtt pontszerző helyről kellett kiállnia technikai hiba miatt.

A harmadik versenyen Thed Björk lerajtolta az élről induló Gilles Magnust, akinek Urrutiával szemben kellett védekeznie. Luca Engstler és Nestor Girolami balesete miatt jött a biztonsági autó. Az újraindítás után már a verseny felénél jártunk, amikor Urrutiának sikerült megelőznie Magnust. Magnust később Tarquini is levadászta.

Boldizs Bencének ismét technikai gondja volt a kivezető körén, de a Zengő Motorsport gyorsan megcsinálta és a mezőny után eredhetett, végül egy pontot ért az igyekezett. Kismarty-Lechner Gábor a 13. lett, míg Azcona a hetedikként ért be. Tassi Attila alatt el füstölt az autó. Michelisz Norbi nem kapta el jól a rajtot, később a boxba is be kellett hajtania egy bal első defekt miatt.

Guerrieri ezúttal tudott hozni a verseny végén technikai problémával küzdő Ehrlacheren. Előbbi a 10., utóbbi a 12. lett. A WTCR szezonzárója két hát múlva ugyanitt, a Motorland Aragónon lesz.