Skip to content
Főoldal / WTCR / WTCR: Búcsúzik Rob Huff

WTCR: Búcsúzik Rob Huff

15 év után először nem lesz ott a túraautózás legmagasabb szintjén.

Rob Huff 2005 óta versenyzett előbb a WTCC-ben, majd a WTCR-ben. 2012-ig a Chevrolettel versenyzett, velük lett világbajnok 2012-ben. Utána a Münnich Motorsport SEAT-jával indult, majd jött a Ladás fejezet. A folytatásban a Hondánál kötött ki. Utána ismét a Münnich Motorsportnál ment, de már Citroënnel. Az elmúlt két évben a WTCR-ben a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjét vezette.

Most 15 év, 350 verseny, 31 győzelem és 1 vb cím után búcsúzik a WTCR-től Huff. Azután döntött így, hogy a VW kiszállt a túraautó-világkupáról és nem találta magának másik ülést.

Rob Huff a dobogó tetején 2019-ben miután megnyerte a második versenyt a Hungaroringen

„Büszke vagyok rá, hogy ennyire hosszú pályafutásom volt a túraautózás legmagasabb szintjén. Egészen hihetetlen, hogy 350 versenyen indultam.”-kezdte Huffy.

Természetesen az idei és a további terveiről is szót ejtett:
„Új kihívások előtt állok, jó lehetőség lesz arra, hogy más dolgokon kezdjek el dolgozni. Leginkább a csapatomra fogok koncentrálni Kínában, néhány versenyen én is indulok majd, valamint folytatom a tehetségkutatást. Remek fejezete volt ez a karrieremnek, s vélhetően a jövőben még vár rám néhány túraautó-verseny, most azonban az új kezdetet várom. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki része volt ennek a kalandomnak.”-mondta Huff.

Robb Huff azt is elárulta, hogy az elmúlt években nem volt ideje a historic autókkal való versenyezésre, így most ezt is pótolni akarja. Valamint sport – és GT versenyeken is szívesen kipróbálná magát.

Az Eurosport Events vezetője, François Ribeiro: „Rob a WTCR csald része és ez mindig is így marad. Sok sikert kívánunk neki 2020-ra és reméljük látjuk még a kormány mögött a WTCR rajtrácsán.