Skip to content
Főoldal / Rallycross / WRX: Kristoffersson győzelemmel tért vissza

WRX: Kristoffersson győzelemmel tért vissza

Fotó: FIAWorldRallycross.com

Szabó Krisztián ez elődöntőig jutott.

A három kvalifikáció után a visszatérő Johan Kristoffersson állt az élen Höljesben, megelőzve a másik visszatérőt, Mattias Ekströmöt. Anton Marklunk várhatta a harmadik helyről a folytatást. Az idei évre csapatot és autót váltó Szabó Krisztián ekkor a 9. helyen fordult (9., 11., és 5. időt ért el).
A kvalifikációk nagy vesztese Andreas Bakkerud lett, aki pontegyenlőséggel állt Timur Timerzyanovval, de jobb Q3-as eredménye miatt utóbbi jutott tovább.

Az első elődöntőben Robin Larsson keményen védte a belsőívet az első kanyarban, egy látványos kétkerekezés után kicsit leterelte a pályáról Anton Marklundot. Szabó Krisztián a hatodik helyről várhatta a lámpák kialvását, már az első körben megelőzte Rokas Baciuskát, végül az ötödik lett a magyar versenyző, ezzel nem jutott a döntőbe. Oda Kristoffersson, Niclas Grönholm és Marklund jutott tovább. Marklund a pályán negyedik lett, de Larsson 3 másodperces büntetést kapott a rajtnál történt esetért.

A második elődöntőben az első körben a Joker körre ment Kevin Hansen és Sebastian Eriksson, a hondás megelőzte a peugeotos versenyzőt. Innen Mattias Ekström, Timmy Hansen és Timo Scheider jutott a döntőbe.

A döntőre megérkezett az eső. Az első sorból a két visszatérő, Kristoffersson és Ekström várhatta a rajtot. Az első kanyarban Marklund szélesen fordult és megforgatta Timmy Hansent, aki végül a hatodik helyen zárt. Kristoffersson magabiztos győzelmet aratott Ekström előtt. A harmadik helyen leintett Marklund 30 másodperces büntetést kapott ezzel, az ötödik helyre csúszott vissza. Scheider lépett előre a harmadik helyre.

Szabó Krisztián a kilencedik helyen zárta a rallycross világbajnokság idei első fordulóját.

A Supercar Eb-n az első két kvalifikáció során Kárai Tamás egy 10. és egy 9. helyezést ért el, ezzel a 10. helyről várja a folytatást.