Skip to content
Főoldal / ORB / Wirtmann rettenetesen felkészült Ózdra

Wirtmann rettenetesen felkészült Ózdra

Wirtmann
Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Az idei négy historic bajnoki futamból kettőt is mínuszolt Wirtmann Ferenc és Kerekes József, így a bajnokság szempontjából az Ózd Rally sorsdöntő lehet számukra. Ennek megfelelően rettenetesen felkészültek.

„Igen, valóban nagyon felkészültek vagyunk. A Ford Escort Mk II-es például úgy áll a műhelyünkbe, ahogy a Mediterrán Rallyról hazavittük. Nem volt semmi baja, szépen letakartuk, gondoltam álltó helyében csak nem romlik el“ – nevet Wirtmann. 

„A viccet félretéve, tényleg nem tudtunk foglalkozni a versenyautóval. A szerelőim Portugáliában egy historic enduro futamon indultak, most jönnek haza. A főmérnökúr Németországban a műhelyével foglalkozik, azért nem tudott még eljönni. Én pedig a tréningautót hordtam szervizbe, mert a versenyautóval ellentétben az viszont tényleg elromlott. 

Az útvonallapba is éppen csak bele tudtam nézni, kérdeztem (Kerekes) Jotitól, hogy van-e itinerünk, azt mondta, hogy a három pályából kettőre van, a harmadikat pedig ismerjük szemből, úgyhogy legfeljebb tolatunk rajta. 

A bajnokságban két versenyt nyertünk eddig, egyen kiestünk, egyen pedig betegség miatt nem tudtunk indulni, úgyhogy elég nagy hátrányban vagyunk. Egyet tehetünk, megpróbáljuk megnyerni az Ózd Rallyt, a pontokat ráérünk utána számolgatni.

Schneer Laci nem indul most a Zsigulival, mert a Mediterrán Rallys kalandja után nem készült el a karosszéria. Viszont itt lesz Zsírpapa, aki mindig ígéri, hogy elver. Tavaly egy gyorsaságin megvert két tizeddel, amit jól le is ettem rajta a Szilveszter Rallyn. Várom, hogy idén is beváltsa az ígéretét, hátha akkor megint meghív egy jó bográcsozásra, de akkor két napig nem fogok enni előtte.“

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax